Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 31. 8. 2023.

| Društvo

“Prijavi problem”: Šta sve muči Nišlije, a nadležni ne reaguju

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
ppr 7
Ugrožena bezbednost saobraćaja; foto: čitalac

Udarne rupe, kablovi koji vise, iščupana stabla koja nisu uklonjena još od nevremena, buka i smeće - neki su od problema koje Nišlije prijavljuju preko aplikacije “Prijavi problem”. Neki se žale i na to da se pojedini saobraćajni znakovi u gradu, ali i spomenici na Starom groblju ne vide od rastinja.

ppr 6 foto: čitalacZnak “stop” na uglu ulica Radoša Jovanovića Selje i Bubanjskih heroja na Ledenoj steni ne vidi se od rastinja, pa građani smatraju da je ugrožena bezbednost.

Usled nekontrolisanog rastinja ne vidi se znak, počinje da se pravi divlja deponija od šuta i građevinskog materijala, kroz drvo oraha prolaze električni kablovi sa bandera, a sve se to nalazi prekoputa, da nazovemo, igrališta, (asfaltirano parče) za decu koje je jedino u okolini. Smatramo da je ugrožena i bezbednost saobraćaja i bezbednost dece, koja silom prilika jedino tu mogu da se igraju - piše čitalac.

ppr 2 foto: čitalacKablovi sa bandera problem su i u drugim delovima grada, pa i u centru - u Nikole Pašića, gde vise skoro do trotoara.

Od početka toplog vremena nepokošena trava konstantno je na spisku problema koje prijavljuju Nišlije. Ovog puta žale se stanari Ulice Maksima Gorkog.

ppr 1 foto: čitalacTradicionalno su među glavnim problemima i udarne rupe - ovog puta prekoputa Osnovne škole “Branko Miljković” i u Prosvetnoj ulici u Donjoj Vrežini. Čitaoci upozoravaju i da je Učitelj Tasina ulica već dugo raskopana i neprohodna.

Ulica Učitelj Tasina raskopana jop pre pune tri nedelje, ostavljene mašine, dovučene cevi, dovučena zemlja i tako stoji, niko ništa ne radi, ne zna se ni ko izvodi radove, sramota za grad. Ja stvarno ne razumem, ako započneš radove, uzmi uradi ih odmah, a ne da raskopaš i tako ostaviš - kaže čitalac.

ppr 14 foto: čitalacNišlija javlja i da u Ljubićkoj ulici već tri godine stoji kanal nasut samo zemljom i šoderom, koji nije asfaltiran, pa se pešaci kreću otežano, a kada padne kiša to je skoro nemoguće.

Park u naselju Branko Bjegović, prekoputa ambulante, javljaju građani, pun je smeća, iako se tu deca često igraju. Slično je na trotoaru pored Gerontološkog centra, u Ulici Vojislava Miloševića.

ppr 3 foto: čitalacJedan čitalac kaže da je u Ulici Ćirila i Metodija jedan od tri kontejnera premešten tik ispod terase, da tu stoji danima, da je pun smeća i da se iz njega širi neprijatan miris, kao i roj insekata.

Mnogi građani imaju zamerke i na to što još nisu uklonjena neka stabla polomljena usled nevremena koja su pogađala Niš.

Oboreno drvo, a i ogromna grana vrbe, stoje još od prve julske oluje. Drvo je počupano iz korena (skroz je mrtvo, lišće je osušeno), ali nije palo skroz, već se krošnjom zamrsilo u susedno drvo. Jako je opasno, jer stoji odmah uz trotoar na Bulevaru. Uskoro će početi školska godina i veliki broj dece će tu prolaziti, ne bi bilo dobro da neko nastrada zbog neažurnosti gradskih službi - navodi Nišlija.

ppr 15 foto: čitalacGrađanima smetaju i bahato parkiranje na pešačkim i biciklističkim stazama, kao i buka iz pojedinih lokala, za koju kažu da traje do ranih jutarnjih sati.

Humanitarni parking još je neasfaltiran, kažu čitaoci, a čak je porasla i trava, dok je prašina ogromna.

ppr 16 foto: čitalacOsim znaka “stop”, u travu su opet urasli i spomenici na Starom groblju, pa se neki od njih uopšte ne vide.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Drile

    13:49 // 1. 9. 2023.

    Turisti izČeške, koji onomad posetiše naš grad i Bubanj park koji usput očistiše,rekli su u komentarima da je Niš mnogo prljav grad,pa ajde da od toga krenemo.

    • Tajanstveni Alan

      19:31 // 1. 9. 2023.

      Trebali ste da ih vodite kod Sotirovske ! Da vide ,sta su uspesi i da se ne obaziru na stroju !

  • Dragan Milošević

    12:09 // 1. 9. 2023.

    Obilićev venac preko puta Idee razrušena prodavnica sa ciglama žicom i šutem godinama ometa prolaz trotoarom.
    Kao fa su nadležni slepi.

  • Nerad i neznanj

    11:11 // 1. 9. 2023.

    Neodgovornost i bahatost sluzbi u gradu.45 dana sam cekao Nis stan da mi promeni kanalizacionu cev u kupatilu. To je u njihovoj nadleznosti i imamo sklopljen ugovor. Razrusili su i sto su morali i sto nisu. Sada cekamo da obiju fasadu sa zgrade. Kad ce - ne zna se.

    • Torpedo

      19:28 // 1. 9. 2023.

      Nema vise skole, za te kadrove,ukinuta pre 15 godina ! Oni sto znaju, skolovani i sa praksom, otisli za Sloveniju i Nemacku, gde se zanat postuje! Mozes da kukas ,do mile volje, Narod je na iznorima rekao svoje !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: