Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 5. 12. 2023.

| Društvo

"Prijavi problem": Udarne rupe, smeće i "veštačka jezera" najviše muče Nišlije

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Čokot prijavi p
Među prijavljenim problemima i 15-godišnji problem meštana Čokota; foto: aprlikacija "Prijavi problem"

Udarne rupe, zapušena kanalizacija, divlje deponije, nebezbedne ulice bez trotoara i ove nedelje ponovo su neki od problema koje Nišlije prijavljuju preko aplikacije “Prijavi problem”.

Proteklih nedelja najviše primedbi stiglo je na račun “veštačkih jezera” na ulicama, koja se ni danima posle kiša nisu povukla sa ulica. Među njima su i žitelji Čokota kod Niša koji ističu problem vode na sred ulice.

Jezero je na sred ulice u selu Čokot. Tako je već 15 godina, sramota što niko ništa ne preduzima. Ne može da se prođe pešaka - prijavili su.

vizantijski bulevar (1) Vizantijski bulevar; foto: aplikacija "Prijavi problem" Sličan problem navode i stanari Vizantijskog bulevara kod brojeva 26 i 28 i kažu da je razlog zapušteni šaht za odvod atmosferskih voda.

Napravilo se jezero. Obavešten je Vodovod i Gradska uprava za inspekcije i komunalnu delatnost, niko ne reaguje. Iz inspekcije kažu da Grad Niš više to ne finansira - navode stanari.

knez lazar ulica Ulica Kneza Lazara; foto: aplikacija "Prijavi problem" U Ulici Kneza Lazara na Trošarini u blizini Stop Šopa, stanari prijavljuju da imaju problema sa kraterima koji su svakog meseca. Oni navode da je to jedina ulica između dva kružna toka koja je ostala neasfaltirana, te da niko ne reaguje na njihove višegodišnje apele, kao i to da pešaci više neće moći da dođu do svojih domova.

Kada govore o rupama u ulicama u kojima žive, građani ističu i Ulicu Roberta Koha u Duvaništu i kažu da je u njoj JKP Naissus vršio sanacije kvarova, nakon kojih je ostavljena rupa, koja sada zauzima polovinu ulice.

Nikada nisu došli da zatvore rupu. Rupa je sada šira od polovine ulice i postala je prilično duboka. Vozila ne mogu da je zaobiđu, pre ili kasnije neko će ošteti vozilo. Takođe, od kada je iskopana rupa, raznosi se pesak i blato po ulici - piše u prijavi.

igmanska ulica Igmanska ulica; foto: aplikacija "Prijavi problem" O tome svedoče i stanari Igmanske ulice u Nišu i ističu da je nakon rekonkstrukcije ulice 2022. godine, ulica ponovo raskopana i da se tu nalazi udarna rupa, zbog koje saobraćaj nije bezbedan.

Kada govore o bezbodnosti u saobraćaju Nišlije navode i Ulici Hrizantema u Donjoj Vrežini koja nema trotoar, kao i to da se u toj ulici nalaze rupe koje se pune vodom.

Posebno je opasno kretanje dece po ulici koja zbog bara idu sredinom ulice, a kretanje automobila po istoj, vrlo često neprimerenim brzinama, što dovodi dečije živote u opasnost. Toliko o bezbednosti dece u saobraćaju u ovom gradu - pišu građani.

deponija niška banja Deponija Niška Banja; foto: aplikacija "Prijavi problem" Tradicionalni problem Nišlijama predstavlja smeće i divlje deponije koje se nalaze u gradu. Stanari Ulice Triglavska u naselju Crvena zvezda ističu da pored brojnih molibi i apela koje su uputili nadležnima, rešenje im nije ponuđeno.

Ugrožava sredinu svojim mirisom i stvara ruglo. Ovo je postalo nepodnošljivo da se stvaraju deponije tik pored samih zgrada - kažu iz ovog niškog naselja.

Takođe, građani svedoče i da se pored glavnog puta za Nišku Banju, na mestu gde je planiran akva park nalazi deponija koja je, prema njihovim rečima, svakoga dana sve veća. Njihovi sugrađani sa Bulevara svetog Pantelejmona takođe govore o smeću, ali napominju da se pored kontejnera nalaze građevinski materijali i nameštaji.

U Borskoj ulici kod nadvožnjaka, koja se nalazi nedaleko od ovog bulevara, kažu građani, nalazi trulo drvo ogaha nagnuto iznad puta, te upozoravaju da može da se sruši i ugrozi živote pešaka, ali i ošteti vozila.

Na spisku problema nalaze se i nepropisno parkirana vozila na Trgu Partijarha Pavla, a građani apeluju da se postave kamere, kako bi pešačka zona ostala pešacima.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    20:08 // 5. 12. 2023.

    Interesantne su ove " Nislije", zapravo licemeri ! Slikaju, kukaju, komentarisu a kad dodju izbori, trce u 7 h da glasaju ovu vlast !
    Dal im iko veruje u bajkicu, da je AV dobar a gradska vlast ne valja ! Pa,ko je postavio i ko je ne smenjuje ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: