Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 24. 10. 2023.

| Društvo

"Prijavi problem" u Nišu: Pacov u fontani, divlje deponije, napušteni automobili

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
problem prijavi 12
Kabasti otpad; foto: čitalac

Pacov u fontani, oštećena ljuljaška, udarne rupe, nezavršeni radovi javnih preduzeća, napušteni automobili, curenje vode i divlje deponije - prijavljivale su Nišlije prethodnih dana preko aplikacije “Prijavi problem”.

problem prijavi 10 foto: čitalacGotovo tradicionalno, smeće i divlje deponije problem su na koji se Južnim vestima žale čitaoci. Ovog puta prijavljuju veliku količinu smeća u Štrosmajerovoj ulici kod OTC-a.

Žitelji godinama nisu videli radnike Mediane, iako se ulica nalazi na samo 500 metara od upravne zgrade Mediane i na samo 5 minuta od centra grada. Više puta sam prijavljivao probleme sa rastinjem i đubretom u ulici, ali nisam naišao na razumevanje nadležnih - kaže čitalac.

problem prijavi 4 foto: čitalacKada će nadležni početi nedeljno da održavaju površine između Maksima Gorkog i Bulevara Nemanjića, takođe pitaju građani zbog smeća, a ukazuju i na prepune kontejnere u Ulici Ktitor u Duvaništu. Problemi sa smećem prijavljeni su i u Ulici 21. maj.

Iza zgrada u ulici 21. maj u Nišu, prolaz do kontejnera je već nekoliko puta zatrpavan otpadom tipa ormari, stolice, dušeci itd. Iako je par puta otpad uklonjen, problem se iznova javlja. Prolaz do kontejnera je potpuno blokiran, tako da su ljudi počeli svoje smeće da ostavljaju u prolazu - navodi Nišlija.

problem prijavi foto: čitalacNa Vizantijskom bulevaru, javljaju čitaoci, između brojeva 120 i 122 nedeljama curi voda na parkingu. Tvrde da su prijavljivali problem Vodovodu i pitaju ko će da plati trošak.

Prvo pitanje je ko će platiti toliku vodu koja otiče, imajući u vidu takav problem sa susednom zgradom, kojoj je došao racčun od preko 500.000 dinara da stanari plate - žali se stanar.

problem prijavi 9 foto: čitalacGrađani se i dalje žale i na to da JKP Naissus za sobom ne asfaltira rupe. Kako su ranije naveli iz tog preduzeća, to je u nadležnosti Direkcije za izgradnju.

Učitelj Tasina posle završetka radova ostala je nezavršena i tako stoji već mesec dana. Kolovoz i trotoari su puni rupa i peska, jedva prelaze automobili, dižu prašinu, a da ne pričam ako treba da prođe majka sa kolicima ili neko u invalidskim kolicima. Centar grada, nema smisla - poručuje čitalac.

problem prijavi 8 foto: čitalacSmetaju im i napušteni automobili na parkingu zgrade u Uroša Predića, oštećeno sedište ljuljaške na Obilićevom vencu, slivnici bez rešetki u Koste Stamenkovića, pacov u fontani na Bulevaru Nemanjića u parku, nezavršeni Bulevar Gorana Ostojića, rupe i šiblje.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Berija

    07:40 // 25. 10. 2023.

    Sotir u gradsku kuću je NAJVEĆI problem u gradu.

  • Auttrikter

    20:37 // 24. 10. 2023.

    ... Mi smo dobri,nebeski ! I,nije ih mrzelo da potegnu toliki put i da nam nabacaju djubre ! Sve za druge znamo ,sta ne valja a padamo na najosnovnijim stvarima ! Vazno da nas uveseljava Jovana Jeremic & co., da se najedemo i nalokamo a drugi su krivi !

  • Naissus

    17:08 // 24. 10. 2023.

    Hocete li vec jednom da popunite onaj kanal kod Romanijske ili cekate da vas kisa u tome spreci?? Ne mogu da verujem kakvim sve tatlabanima dajemo novac

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: