Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:27, 28. 6. 2023.

| Društvo

“Prijavi problem” u Nišu: Posečeno drveće oraha, “viseći” semafor i svetiljka, nepokošena trava

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
pp 4
Čitateljka zabrinuta zbog previsoke trave na putu do vrtića; foto: čitateljka

Udarne rupe, nepropisno parkiranje, svetiljke i semafori koji “vise” - neki su od problema na koje se ovog meseca žale Nišlije. Preko aplikacije “Prijavi problem” ponovo ukazuju i na to da je u pojedinim delovima grada trava previsoka i nepokošena, ali i na seču drveća i raskopan parking.

pp 6a foto: čitalac“Još malo i izgubiću dete u travi” - kaže Nišlijka o putu za vrtić Svitac i Osnovnu školu “Ivo Andrić”. Građani se žale i na uraslu travu kod mosta u Durlanu prema Rodi, kao i na to da je dečiji mobilijar u Ulici Vase Pelagića skoro nepristupačan zbog trave.

Između ulaza 72 i 74 se ne sme na ljuljaške i klackalice, jer je trava viša od dece. Prijavljivao je upravnik nadležnima, ali uzalud - navodi Nišlija.

pp 2 foto: čitalacČitaoci kažu i da je uz Nišavu “džungla”, kao i da je kej kod Jagodin-male zapušten zbog nepokošene trave, polomljene klupe i dve zapuštene česme.

Zalažemo se za što prirodniju okolinu, ali ovo već prelezi granicu montaže i postapokaliptičnih filmova. Pozovite Ridlija Skota da snima na našem keju - kaže građanin.

pp 13 foto: čitalacDok se neki žale da je neko posekao dva zdrava oraha u Filipa Višnjića, u Dimitrovgradskoj ulici na Bubnju imaju problem sa krošnjama koje, kako navode, oštećuju vozila i nisu bezbedne jer kroz njih prolaze kablovi.

Na raskrsnici kod pijace “Krive livade” jedan od semafora držao se samo kablom da ne padne kada je čitalac poslao fotografiju, a duž keja na levoj obali Nišave bila je otkačena instalacija sa bandere, odnosno svetiljka je “visila” i bila opasna po prolaznike, kaže Nišlija.

pp 12 foto: čitalacUdarne rupe su, uobičajeno, na spisku onoga što smeta Nišlijama, a ovog puta i žitelji naselja Nikola Tesla žale se da već godinama na početku Radikinskog puta stoji rešetka za odvod vode, koja je propala, pa je prelaženje automobilom preko nje “na sopstveni rizik”.

Tvrde da su nadležnima više puta prijavljivali problem, ali da odgovora nije bilo ili je bila urađena brzinska sanacija, tako da je sve bilo u redu do tri dana. Voljni su, kažu da i sami reše problem, što su, dodaju, nekoliko puta i radili. pp 16 foto: čitalac

Kako je reč o javnom putu, ne usuđujemo se za neku veću sanaciju. Neverovatno je da u današnjem vremenu vlasti nadležni ne mogu da izvedu bilo kakve radove koji će trajati makar godinu dana. Nadamo se da će neko čuti za naš problem, ili ćemo zbog jednog malog problema morati da izađemo na ulice kako bi se neko smilovao i uradio posao od dva dana, koji već pet godina muči sve meštane - poručuje čitalac.

pp 9 (1) foto: čitalacNa Vizantijskom bulevaru imaju problem sa tim što voda danima izbija iz asfalta, a u Triglavskoj sa raskopanim parkingom.

Tu su ranije bile kocke ali je vremenom, a i nakon poslednjih kiša, asfalt potpuno propao i sada je tu zemlja i blato. Neophodno je saniranje i popločavanje, kako stanari zgrada ne bi lutali po naselju u potrazi za parkingom - kaže Nišlija.

pp 3 foto: čitalacČitaoci se žale i na šest nepropisno parkiranih automobila na tri trotoara, dok Oko sokolovo prolazi. Neki šalju i fotografije kabastog otpada, odnosno nameštaja, pored kontejnera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:47 // 28. 6. 2023.

    A ko da sredjuje grad, popravlja,kosi... Propala Medijana, partijska prcija sns-a, napunjena clanovima, koji nece metlu,lopatu, trimer, vec - daj kancelariju!
    Pa,kad,posle par meseci,pustis korenje tamo, radis sta hoces, ne dolazis na posao, organizujes mitinge i sta te briga za delatnost koja je poverena preduzecu gde " radis" ! Nece to dugo, kredit za kreditom

  • Auttrikter

    19:38 // 28. 6. 2023.

    Nislije, prave, gospodo,sto domace vaspitanje i kulturu zivljenja nosite od kuce, shvatite da nas je sve manje ,a " Narodje na izborima rekao svoje" !
    Ko zadnji izadje, nek ugasi svetlo u nekadasnjem gradu, sada kasabi !

  • Mi

    15:47 // 28. 6. 2023.

    bacamo djubre gde mu nije mesto, mi parkiramo nepropisno, mi zagadjujemo reke, prirodu... Mi smo nekulturan, bahat narod koji zivi kao da nakon nas nece ziveti niko. Tacka.

    • Steva n

      16:53 // 28. 6. 2023.

      Ne mi nego "BELI MEDVEDI".

    • Var tehnolog

      19:35 // 28. 6. 2023.

      Ma, to je nemoguce ! Sve nam to rade Amerikanci, Albanci, Hrvati i ovi sa Zapada ! Dodju ovde, prospu djubre, pa beze kuci !

    • 999

      20:25 // 28. 6. 2023.

      Bravo i sve je to nasilje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: