Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 1. 8. 2023.

| Društvo

"Prijavi problem" u Nišu: Rupe obeležene granama i letvama, ulice bez osvetljenja

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Prijavi problem (2)
Ulica Laze Kostića; foto: Čitalac

“Kao da živimo u džungli, a ne u turističkom mestu” - tvrde žitelji Niške Banje, koji su preko aplikacije Južnih vesti “Prijavi problem” pisali o Čegarskoj ulici koja je, kako su rekli, zarasla u korov, granje i lišće. Preko aplikacije Nišlije se žale i na neosvetljene ulice, ostavljenu staklenu vunu u centru grada, rupe, divlje deponije, kao i posečeno drveće.

Prijavi problem (6) Avalska ulica; foto: Čitalac Stanari Avalske ulice u Apelovcu, tvrde da poslednjih nekoliko dana nemaju ulično osvetljenje i dodaju da su kontaktirali JKP “Parking servis” odakle su dobili odgovor “Znamo, nema ceo Niš”.

Problem uličnog osvetljenja imaju i stanari Dragoljuba Stankovića Turijanca i okolnih ulica.

Prijavi problem Ulica Starca Vujadina; foto: Čitalac U niškim ulicama Laza Kostić i Starac Vujadin, građani upozoravaju da se nalaze udarne rupe, koje su obeležene granama i letvama.

Na sredini ulice Starca Vujadina napravila se ogromna rupa u asfaltu, na sredini kolovoza i veoma je tesko zaobici je, pogotovo kada su parkirana vozila sa strane. Posebno je teško nama, kada izlazimo kolima iz dvorišta i nalećemo pravo na tu rupu - piše Nišlija.

Prijavi problem (3) Ulica Gavrila Principa; foto: Čitalac U ulici Gavrila Principa kod broja 15, pišu građani, već godinu dana stoji nezatrpana rupa iz koje, kako kažu, izlazi jak mlaz vode i poplavljuje deo ka igralištu i Gimnaziji “Svetozar Marković”.

Prijavi problem (7) Staklena vuna u centru grada; foto: Čitalac Na problem otpadne staklene vune koja je ostavljena u centru grada, Nišlije kažu da može biti opasna po zdravlje.

Radnici Toplane već danima drže otpadnu staklenu vunu na javnoj površini u centru grada bez zaštite od kiše i vetra. Građani sve to udišu, a staklena vuna je inače veoma kancerogena - kažu građani.

Prijavi problem (5) Bulevar Nemanjića; foto: Čitalac Takođe, putem aplikacije “Prijavi problem” građani su Južnim vestima prijavili i to da posle nevremena ostaci polomljenih grana danima stoje nesakupljene u Episkopskoj ulici.

Prijavi problem (1) Ulica Učitelj Milina; foto: Čitalac Stanari Bulevara Nemanjića kažu da su nekoliko puta upozoravali nadležne da se ispred zgrade 70a nalazi drvo, koje ugrožava bezbednost stanara, dok stanari Ulice Učitelj Milina kažu da je u njihovoj ulici isečeno drvo kestena, staro nekoliko decenija.

Da li je plan “Mediane” i gradskih vlasti da naprave pakao od centra grada neprestanom sečom drveća i međublokovskog zelenila i kada će izvadjeni kesten biti zamenjen, tj. zasađeno novo drvo i 2 dodatna u okolini kao što pravila nalažu - pitaju Nišlije.

Prijavi problem (4) Čegarska ulica u Niškoj Banji; foto: Čitalac Stanovnici Niške Banje žalili su se da je Čegarska ulica zarasla u korov, granje i lišće i napominju da su se pojavile zmije, žabe i komarci.

Neodgovorni vlasnici napuštenih placeva i kuća to ne kose i ne sređuju. Smeta i rasveti, automobilima i pešacima. Svake godine je tako. Kao da živimo u džungli a ne turističkom mestu - kažu oni.

Na sličan problem Nišlije upućuju na putu od Gornjeg Matejevca do Knez sela i upozoravaju da se od šiblja veličine pola metra ne mogu mimoići automobili.

Zbog asfaltiranja Ulice Vojvode Putnika, Nišlije upozoravaju da su 5 kontejnera pomerena iz ulice, a da isti nisu vraćena.

Stanari Kajmakčalanske ulice kao i sporednih ulica prave divlju deponiju ispred Kineskog, narandzastog, centra u Kajmakčalansoj. Tako mesecima niko da ne reaguje. Obraćali smo se i sekretarijatu za komunalne delatnosti i ništa - kažu Nišlije.

Komunelne probleme iz svih delova grada možete prijaviti na aplikaciji Južnih vesti “Prijavi problem”.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Berija

    07:24 // 19. 8. 2023.

    PRAVDA za Sotirovski (ciklama) !!!

  • Mane

    17:10 // 1. 8. 2023.

    Prijavite problem klerovom direktoru. On je majstor za projekte "zakrpi rupu". Dok je on direktor Klera, ovaj grad će biti kasaba.

  • Misko

    12:43 // 1. 8. 2023.

    Najveci problem je taj sto niko ne snosi odgovornost za svoj nerad.Pogledajte put od D Vrezine do naplatne rampa Malca,sa strane sve zaraslo u korov a neko debelo naplacuje kosenje u uklanjanje rastinja.Koliko znam ovaj deo Mediana odrzava tj neodrzava.SRAMOTA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: