Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 22. 1. 2024.

| Društvo

"Prijavi problem" u Nišu: Stanari koji čiste prilaz nakon prolaska "Mediane" traže od nadležnih higijeničara

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
pppp 2
Muke stanovnika prilaza Rudničke ulice; foto: čitalac

Zapušteni automobili, smeće, udarne rupe, raskopani trotoari, zagađenje vazduha, ulična rasveta koja ne radi - neki su od problema na koje su se čitaoci, uobičajeno, žalili Južnim vestima preko aplikacije “Prijavi problem” na samom početku 2024. godine.

Trotoari i zelene površine u delu Bulevara Nemanjića više liče na sveže izoranu njivu, jer su raskopani zarad postavljanja kablova, kaže čitateljka.

Blato rasuto po trotoaru, a rupe iza sebe su jako loše zabetonirali. Mnoge nisu ni bile propisno zaštićene od pešaka dok se beton ne stegne, pa su ljudi gazili i deca grebala svež beton. Na samom pešačkom prelazu preko puta Zone 2 je zabetonirano jako loše, ispod nivoa betona, a ako se krene naniže Bulevarom do škole, može se videti da ni tamo nije ništa bolje - piše Nišlijka.

pppp 3 Smeće uvek među prijavljenim problemima; foto: čitalacPita ko su firme koje kopaju po ulicama i čija je odgovornost vraćanje površina u prvobitno stanje.

Pre dva dana sam prišla radnicima i skrenula pažnju na oštećen svež beton na pešačkom i radnici su uz namigivanje rekli 'će ga sredimo sutra'... A sutra su nastavili već dalje da kopaju, ostavljajući za sobom nove rupe - tvrdi Nišlijka.

Roditelji su se žalili na spajanje grupa u niškim vrtićima zbog krečenja i drugih razloga, uprkos tome što su virusi aktuelni, dok neke građane brine velika zagađenost vazduha u Nišu. Žalili su se čitaoci i na čopore pasa u ulici Jovana Ristića.

Zauzeli su trotoar. Pokušao sam da prođem iza njih i napali su me. Krajnji bezobrazluk. Hranu im ostavljaju po ulici ne može da se prođe od njih. Još i kućice na javnim mestima - piše Nišlija.

pppp 1 Brzobrođane muči sijalica koja ne radi; foto: čitalacJedan od čitalaca tvrdi da ograde na tvrđavskom mostu više ne svetle, odnosno da LED svetlo više ne radi, dok Brzobrođane muči to što ne radi ulična rasveta na uglu Jastrebačke i ulice Slavice Stanković. Smeće je, sada već tradicionalno, problem na koji se Nišlije žale.

Smeće na putu nakon odvoženja đubretara. Stvarno nema smisla da posle njih redovno čistimo ulice. Molim nadležne da nam pošalju higijeničare u prilaze Rudničke ulice, naročito ponedeljkom posle odvoženja smeća, jer gazimo po njemu i raznosi se vetrom. Užas blagi - žali se čitalac.

pppp 4 Rupe na putu od Popovca do Medoševca; foto: čitalacPisali su Južnim vestima građani i o prepunoj reciklažnoj kanti u Duvaništu, ali i slali fotografije rupa na putu od Popovca do Medoševca, gde oštećuju vozila.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sramota i nerad

    11:40 // 23. 1. 2024.

    Poslali racune, a nije citano stanje.U kuci uvek nekoga ima, a i na kartonu na kapiji okaceno, a jos odneto i u distribuciju i ostavljeno u onu kutiju za cipele.

  • Mile

    10:48 // 23. 1. 2024.

    samo vi gradjani nemojte neki racun da platite sa tom i takvom javnom higijenom pokucaće izvršitelji na vaša vrata. Naplata ne sme da stane.

  • Steva

    10:20 // 23. 1. 2024.

    Sta je problem ovog gospodina sto mu smetaju kucice na javnom mestu?

    Moze li zlobniji komentar da ima? Sta treba, da ih pustimo da se smrznu do smrti?

    To je jedna od najbolje uradjenih i humanijih stvari poslednjih godina, a gospodin je verovatno jedan od onih koji bacaju otrov za pse svu gde po gradu, rizikujuci kako da potruje te pse, tako i decu koja se igraju po ulicama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: