Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 2. 10. 2023.

| Društvo

“Prijavi problem” u septembru: Od smeća do curenja iz kamiona javnog preduzeća

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
mediana
Nišlije apeluju i na sugrađane da ne bacaju smeće tamo gde ne treba; ilustracija; foto: Vanja Keser

Prepuni kontejneri, smeće u gradu, raskopano igralište, šiblje, neispravno ulično osvetljenje, ali i curenje otpada iz kamiona JKP Mediana - problemi su na koje su se građani Niša poslednjih mesec dana žalili preko aplikacije “Prijavi problem”.

prijavi problem problem 8 foto: čitalacTradicionalno, smeće i nehigijena među glavnim su problemima Nišlija. Nedeljama su, kaže čitalac, kontejneri u dvorištu zgrada u Generala Milojka Lešjanina bili prepuni, pa ljudi bacaju smeće i okolo.

I u Zeke Buljubaše slična situacija - velika količina smeća na ulici, kao i u Blagoja Parovića. I ispred “Karingtonke” na Paliluli, u Stanoja Bunuševca, dečije igralište bilo je uraslo u travu, ima stakla, opušaka i drugog, rekla je zabrinuta majka.

prijavi problem problem 3 foto: čitalacNeki građani kažu da ni radnici Mediane ne mogu da postignu sve i apeluju na druge ljude da budu solidarni i ne bacaju smeće gde mu nije mesto.

Problem na koji se građani žale jeste i to što je igralište iza tržnog centra Delta iskopano zbog dodatnih kablova, a kada su radovi završeni kanal na igralištu je, kažu, “traljavo” asfaltiran i nije bio u ravni sa ostatkom terena.

Tu problemu nije kraj, na terenu još ima velike gomile peska i nije vraćena ograda za loptu koja je skinuta tokom radova i razbacana po travi oko igrališta. Iako su terenu 4 table, trenutno postoji samo jedan koš. Igrali su se tu i drugi sportovi, deca su se igrala loptom, mala deca učila da voze bicikle, viđao sam grupe koje tu rade aerobik. Tinejdžeri su dolazili noću da igraju basket, daleko od stambenih zgrada, nikome nije smetala buka - priča Nišlija.

prijavi problem problem 4 foto: čitalacDok se roditelji žale da je početkom leta orezano drveće kod Osnovne škole “Čegar” i da orezane grane trunu na ogradi škole, stanari Prvomajske ulice u septembru su naveli da više od godinu dana “prašuma” natkriva ugao sa Dušanovom ulicom i da je otežan prolaz pešacima.

Žitelji Ulice Ratka Sofijanića žalili su se da je trotoar uništen zbog drveća oko kojeg se izdigao beton, ali i ispucao, dok je iz pukotina izraslo šiblje.

Korenov sistem preti da uništi i stepenište ispred jedne kuće i napravi problem vlasniku. Ako se ne sanira problem, pitanje je da li će biti moguće uopšte koristiti dvorište za parkiranje auta. Mediana se proglasila nenadležnom za drvored, a Direkcija za izgradnju je kontaktirana više puta, prosledila je problem dalje organima nadležnim za to, međutim, duže od 2 meseca nema odgovora ili nekih aktivnosti radi rešavanja problema - javlja čitalac.

prijavi problem problem 5 foto: čitalacStanovnici Bojana Mitrovića kažu da im je ulica poplavljena posle svake kiše već godinama, a u Ulici Božidara Adžije, navode čitaoci, nije radilo ulično svetlo.

Jedan od prijavljenih problema je i to što su na uglu Borske i Devetog maja na Panteleju majstori, kako tvrdi čitalac, bušili asfalt za gasovod i nakon toga ostavili oštećenu ulicu i pretvorili je u makadam. Smetaju Nišlijama i oni koji samoinicijativno postavljaju rampe za parkiranje.

Preko aplikacije “Prijavi problem” građani pitaju i kada će biti rešen problem curenja otpada iz komunalnih kamiona Mediane, koji za sobom ostavljaju neprijatan miris i prljave ulice.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlijka

    08:53 // 3. 10. 2023.

    Za sve one koji ne znaju:Nekada su u Nišu postojale cisterne, punjene tehničkom vodom i skoro svake noći su prali ulice.Danas iz kamiona smećara curi i kaplje na sve strane, kad se zaustave ispred dvorišta da utovare smeće ostave reku smrada i nečistoće, onda moramo da peremo ulicu pa nam iz Vodovoda naplaćuju penale i uvećavaju račun.Dokle više ?Za pare koje dajemo Medijani, treba da operu ulice!

  • Pera

    08:32 // 3. 10. 2023.

    Prijaviti problem na sajtu Medijane je nemoguća misija! Tako su ga napravili da i najuporniji moraju da odustanu od prijave problema. Zato narod i prijavljuje probleme na sajtu Južnih vesti!

  • Smrad i jad

    19:05 // 2. 10. 2023.

    Ceo grad smrdi posle njih, da bar peru ulice posle toga ali jok...

    • Ljutenica

      11:33 // 3. 10. 2023.

      Kako rwgistruju svoja vozila? Gde se vozw van Nusa da se registruju.? To svi znamo ali javno kazite.

    • Vrmdza

      11:41 // 3. 10. 2023.

      Kad padne kisa sve opere.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: