Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:08, 10. 2. 2023.

| Društvo

Prijavljivanje za "Frankofonu pesmu" do 20. februara

Autor:S. V.Izvor:Južne vesti
Zastava Francuska
Znanje francuskog jezika više nije uslov, ali je neophodno da odabrana pesma bude na francuskom; Ilustracija; Foto: Flickr/Nathan Hughes Hamilton

Tradicionalno muzičko takmičenje za Frankofonu pesmu i ove godine biće održano u Nišu, a svi zainteresovani mogu da se prijave do 20. februara. Pravo učešća imaju mladi od 13 do 28 godina, a novina je što znanje francuskog jezika više nije uslov. Ipak, neophodno je da odabrana pesma bude na francuskom.

Već 20 godina amaterski pevači učestvuju na nacionalnom takmičenju za Frankofonu pesmu, koju organizuje Francuski Institut i Studentski kulturni centar Niš. Do sada je, kako kažu organizatori, kroz takmičenje prošlo preko 1.000 mladih koji uče francuski jezik, a ove godine spremili su za takmičare jednu novinu - znanje francuskog jezika nije uslov za učešće.

Francuski institut u Nišu, u okviru svojih aktivnosti, nudi svim prijavljenim kandidatima pomoć pri izgovoru francuskog. Sredom od 16h do 18h, naša volonterka, Marija, pomagaće svima kojima je pomoć u izgovoru neophodna. Dovoljno je samo da kandidat dođe u medijateku Francuskog instituta, Obrenovićeva 20 - navode organizatori.

Takmičari će biti podeljeni u dve kategorije, na juniore, od 13 do 17 godina, i seniore, od 17 do 28 godina, koji moraju da izaberu pesmu na francuskom jeziku. Sa njom će nastupiti pred žirijem 4. marta, kada će biti održana regionalna selekcija, a oni će odabrati po 6 kandidata iz Niša, Beograda i Novog Sada, koji će se takmičiti u finalu u subotu, 25. marta, u Nišu.

Pobednici obe kategorije biće nagrađeni - prva nagrada za seniore je Ipad, dok će pobednik u kategoriji juniora dobiti Airpod.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: