Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:32, 8. 6. 2017.

| Društvo

Prijem za vranjske glumce u Gradskoj upravi

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
prijem za vranjske glumce foto Gradska uprava Vranje
Poslednjih meseci ansambl beleži uspehe na brojnim festivalima; foto: Gradska uprava Vranje

Povodom brojnih uspeha ansambla vranjskog pozorišta "Bora Stanković", naročito poslednjih meseci sa predstavom "Ruža uvela", u Gradskoj upravi je priređen prijem za glumce ovog teatra.

Na prijemu je istaknuto da je nova predstava, zahvaljujući ne samo glumcima, već i reditelju Milanu Neškoviću, pravo osveženje repertoara, a da vranjski teatar poslednjih meseci na brojnim festivalima niže samo uspehe.

Čestitajući ansamblu, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da je ponosan na glumce i da lokalna samouprava sve čini kako bi stvorila bolje uslove za njihov rad, dok su direktor teatra Nenad Jović, kao i umetnički rukovodilac Bojan Jovanović najavili nova gostovanja vranjskog ansambla.


Još se radi na dekontaminaciji zgrade pozorišta

Kao neminovna tema na prijemu nametnula se i izgradnja zgrade pozorišta koja je stradala u požaru 2012. godine.

Obezbedili smo adekvatnije prostorije za probe, a paralelno sa tim radimo i na dekontaminaciji pozorišta. Problema ima mnogo i do sada smo za dekontaminaciju izdvojili 40 miliona dinara. Uoči Nove godine Vlada je opredelila još 25 miliona dinara za vranjsko pozorište. Jednom rečju, preduzimamo sve kako bismo završili zgradu i rešili probleme koje smo nasledili - rekao je gradonačelnik  Milenković.

Većnica  Zorica Jović je istakla da je resorno ministarstvo detaljno upoznato sa problemima u vezi izgradnje zgrade pozorišta.

Dosta se spekuliše sa izgradnjom pozorišta, ali verujte da sadašnje rukovodstvo ulaže sve da se glumci, koji nižu uspeh za uspehom, što pre vrate u svoj matični dom. U tome ćemo imati i podršku države - rekla je Jovićeva.

Podsetimo, nakon što je utvrđeno da se u materijalu korišćenom za obnovu izgorele zgrade nalazi oplatol, dekontaminaciju koja je trebalo da traje 6 meseci, započeli su stručnjaci iz “Vinče”, posle čega će se nastaviti sa obnovom zgrade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: