Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 21. 3. 2022.

| Društvo

Pripadnicima snaga bezbednosti uručeni ključevi stanova u sklopu “Novog Niša” na Bubnju

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
stanovi za vojsku
152 porodice dobile ključeve; foto: T. R.

Aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske uručeni su ključevi 152 stana na Bubnju, u Ulici Stevana Sremca, u sklopu “Novog Niša”. Reč je o zakupcima koji do sada nisu imali svoju kuću ili stan, a ove stanove mogu da otkupe po ceni nižoj od tržišne. Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da će do juna biti dodeljeno još 190 stanova za bezbednjake.

Među budućim stanarima je potpukovnik u penziji Stevan Vrcilj, koji kaže da im je ponuđena i mogućnost da potpišu ugovor do 40 godina i da svako proceni za koliko godina može da otplati stan u skladu sa primanjima. dodela stanova Brnabić i Stefanović uručili ključeve; foto: T. R.

Sada su osećanja zaista pomešana, sve u pozitivnom smislu. 59 godina imam, čekao sam, prošao sam mnogo garnizona i konačno sam se ovde skrasio sa porodicom, sa suprugom i dva sina. Normalno, velika je stvar što se sada dobila mogućnost da se uđe u zakup stana po ovim povoljnijim uslovima, manja je vrednost kvadrata koju mi otplaćujemo - kaže Vrcilj.

Zastavnik u penziji Miroslav Stanisavljević navodi da je 30 godina čekao stan i da mu je potrebniji bio dok su deca bila mala, ali da je trosoban stan koji je dobio dobro došao i sada.

Reč je o dvoiposobnim i trosobnim stanovima, a ministar odbrane Nebojša Stefanović kaže da je od gradonačelnice Niša čuo da će u blizini biti izgrađen i vrtić, kao i urbano naselje.

Želim svim našim pripadnicima da ovde dožive mnogo lepih trenutaka. Znam šta znači kad se uselite u svoj stan, koliko sreće ima u tom momentu, koliko se porodica raduje i koliko je svima puno srce - poručuje Stefanović.

dodela stanova Brnabić najavila da će krajem juna biti uručeni ključevi još 190 stanova; foto: T. R. Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će krajem juna biti dodeljeno još 190 stanova za bezbednjake iz državnog projekta započetog 2017. godine i da to kasni zbog korone, ali i zato što je bilo neophodno veliko razminiravanje terena.

Završićemo to uskoro i onda prelazimo u fazu 1B, to je još dodatnih 1.188 stanova za pripadnike službi bezbednosti, tako da ćemo mi svoj dug i obećanje ispuniti - tvrdi Brnabić.

Podsetimo, nakon što je američka kompanija Clean Earth Capital 2011. godine kupila zemljište bivše kasarne Bubanjski heroji, izgradnja projekta “Novi Niš“ počela je pet godina kasnije u vreme predizborne kampanje.

Od početka gradnje su pomerani rokovi za završetak stanova za vojsku, koji su konačno završeni prošle godine. Tada je investitor istakao da se radi o velikom projektu, te da ne bi moglo da se govori o tačnom datumu njegovog završetka, jer bi bio netačan. I dalje nije poznato kada će biti završen kompletan kompleks.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • L hff f

    17:45 // 23. 3. 2022.

    Zašto nema stanova za ratne veterane koji su branili Srbiju od agresije ,a ne ničim izazvani oficirčići i policajci

  • Goran Milovanović

    13:03 // 22. 3. 2022.

    To nije bubanj nego Staro groblje

  • Gaga

    08:43 // 22. 3. 2022.

    A zdravstveni radnici da li imaju neke pogodnosti? Ili samo pripadnici bezbednosti!? Mi sto se borimo za ljudske zivote,nista!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: