Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:40, 26. 5. 2023.

| Društvo

“Pristojna Srbija” - šta su sve novinari "Južnih vesti" trpeli od naprednjaka danas na terenu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Okupljanje kod Železničke4; foto: JV-Tamara Radovanović.jpg.jpg
“Skloni se da te ja ne sklanjam”, “Ću te gađam s torbu”, "Dođi, da čika ; foto: JV/Tamara Radovanović

Dođi, da čika bonu, “Skloni se da te ja ne sklanjam”, “Ću te gađam s torbu”, “Odmah da si obrisao snimak, jasno?” - neki su od komentara upućenih novinarima Južnih vesti, koji su pratili polaske autobusa i voza na SNS miting. Novinarki Tamari Todorović jedan naprednjak uputio je seksistički komentar, kada je izvadio bombonu iz džepa i rekao joj: “Dođi, da čika bonu”. Gradski većnik Nenad Stanković poručio je pri ulasku u voz novinarima: “Ne se*ite dok je voz u stanici”.

provokacije jv 1 Čovek u žutoj majici Tamari Todorović uputio seksističke komentare; foto: JV / Tamara TodorovićNiški naprednjaci isticali su danas da idu na miran i pristojan skup, ali mnogi od njih takve poruke nisu poslali pred sam odlazak. Snimatelja i četvoro novinara Južnih vesti su, na skoro svih sedam lokacija koje su pokrivali, provocirali, fotografisali, snimali, ali su i pretili.

Novinarki Tamari Todorović jedan od naprednjaka počeo je da dobacuje kod Niškog kulturnog centra.

Iz zadnjeg džepa je izvadio bombonu i počeo da provocira. “Dođi, dođi, da čika bonu” - rekao mi je naprednjak. Kad sam ga pitala zašto se tako ophodi, smejući se ušao je u autobus, dok se drugi izvinio u njegovo ime - priča Todorović.

provokacije jv 3 Snimali novinarku i snimatelja; foto: JV / Tamara RadovanovićProvokacije upućene njoj nisu izostale ni na parkingu kod Ćele kule, gde su joj okupljeni slali lascivne poljupce i počeli da uključuju kamere, ali su ubrzo navukli zavese i krenuli put Beograda.

Nakon što je za Južne vesti dao izjavu da ide da podrži predsednika Vučića na mitingu pristojne Srbije, gradski većnik Nenad Stanković je, pri ulasku u voz, poručio novinarima sa osmehom: “Ne se*rite dok je voz u stanici”.

provokacije jv 4 "Ću te gađam s torbu" kaže putnica; foto: JV / Tamara RadovanovićNovinarki Tamari Radovanović dobacivali su na Železničkoj stanici naprednjaci koje je prethodnih dana snimala na SNS štandovima u Nišu i pozivali je da pođe s njima. Takođe su snimali nju i snimatelja na Gradskom polju, a na ivici incidenta bilo je tamo, kada je jedan od naprednjaka pitao o kom mediju je reč.

Nakon što je dobio odgovor da je reč o Južnim vestima, rekao je: “Sad ću da napravim lom, da im napravim kadar”. Okrenuo se ka novinarki Tamari Radovanović i rekao: “Mogla si i da pitaš”. Ona ga je pitala da li želi da da izjavu, a onda su ga saborci iz stranke smirivali i uveli u autobus.

provokacije jv 5 Miki ili Panta nije želeo da kaže kako se zaista zove; foto: JV / Tamara RadovanovićNju je čovek koji se najpre predstavio kao Miki, a onda kao Panta, pitao za ime i prezime, dok svoje pravo ime i prezime nije želeo da kaže, ali je dobacio: “Komunicirali smo mi i ranije, ali se nismo upoznali”.

I u Somborskoj joj je, nakon što je rekla iz kog je medija, žena iz autobusa pretila rečima: “Ću te gađam s torbu”. Nakon toga je sakrila lice i ćutala.

provokacije jv 6 "Sad ću da im napravim kadar"; foto: JV / Tamara RadovanovićKada je novinar Nikola Đukić prišao da fotografiše kombi niškog Studentskog centra, odakle je hrana prenošena u autobuse kod DIS-a, čovek koji je prenosio kutije rekao mu je "da se skloni da ga on ne bi sklonio", uz konstataciju da ga ne zanima što se obojica nalaze na javnoj površini, na kojoj je fotografisanje dozvoljeno.

Jedna mlađa žena rekla mi je na parkingu kod “Zone”: “Dođi ovamo, odmah da si obrisao taj snimak, jasno?" - kaže Đukić.

provokacije jv 2 "Sklanjaj se da te ja ne sklanjam"; foto: JV / Nikola ĐukićNakon što je uzimala izjave od vozača, koji su na engleskom rekli da idu u Grčku, jedan od organizatora skupa, koji je proveravao autobuse i spiskove, pitao je novinarku Ljubicu Jocić: “Zašto snimaš? Sada ću ja tebe da snimam”. Uz vikanje i poruke da ne smeju da se snimaju vozači niti da ih novinari išta pitaju, uz nepristojan rečnik i bez persiranja, naprednjak je otišao sa ostalima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kiki

    12:50 // 27. 5. 2023.

    Prosta masa...oni za bolje i ne znaju...
    Kad vidim ko nije išao na miting mislim da ima nade jos za Srbiju, buducnost je sedela kod kuce..

  • Ivan

    11:37 // 27. 5. 2023.

    Pristojna Srbija?
    Nakon posete pristojnih Srba,ostale su prazne kante i pune ulice djubreta!
    Eto toliko o pristojnoj i normalnoj Srbiji!
    27.05,pokazati šta i kako izgleda pristojna Srbija!!!

  • Suzana

    08:04 // 27. 5. 2023.

    Jako cudno prava slika Nisa juce svi autobusi gradski bez konduktera penzionisani vozaci ali evo i slike i prilike direktor JKP prevoza i glavna kontroliorka u prvim redovima .Nece ovo dobro da se zavrsi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: