Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 5. 6. 2019.

Pritisci na “Južne vesti” u poslednjem izveštaju “Fridom Hausa” o (ne)slobodi medija

Južne vesti Pritisci na "Južne vesti" u izveštaju "Fridom hausa"; foto: JV

“Fridom Haus” u svom poslednjem izveštaju “Sloboda i mediji” konstatovao je da vlasti u Srbiji suzbijaju nezavisne medije, da je lider Srbije Aleksandar Vučić majstor za stvaranje nove stvarnosti, a u delu u kojem se opisuju pritisci na medije u Srbiji pomenut je i slučaj poreske kontrole “Južnih vesti”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Jelena Gavrilovic

    13:33 // 5. 6. 2019.

    Vest da u Srbiji ne postoji sloboda medija je najveca glupost koju je neko mogao smisliti.

  • Maja

    12:46 // 5. 6. 2019.

    Dovoljno je da se zna čija je organizacija taj Fridom Haus i da bude jasno da su zlonamerni.

    • Gaga

      15:35 // 5. 6. 2019.

      Čija je? Jel' će te joj sada pisati pisma osude, botovi?

  • Miki

    13:52 // 5. 6. 2019.

    U Srbiju podjednako izlaze stampani mediji, koji podrzavaju predsednika , kao i oni koji ga kritikuju, ja tu ne vidim ne slobodu medija.

  • Marko

    21:06 // 5. 6. 2019.

    sve sto zapad zeli jeste da on sam kontrolise medije u Srbiji i Madjarskoj ali vide da ne mogu, pa izmisljaju kako ih neko drugi kontrolise. A u stvarnosti svi mediji u Srbiji slobodni.

  • Anastasija Marković

    14:15 // 5. 6. 2019.

    Organizacija FREEDOM HOUSE je politička organizacija, tako da njene ocene dolaze iz političke kuhinje protiv zemalja koje imaju svoj stav i ne povijaju kičmu. Sasvim slučajno stavovi organizacije FH se poklapaju sa stavovima RSE, a još slučajnije je da je logo organizacije FH sličan logu RSE. Da li slučajno ili ne.

  • Diona

    18:55 // 5. 6. 2019.

    Medije su Srbiji slobodne a to što piše N1 i što žele svaki dokument da falsifikuju to nije stvar medija.

  • sasa

    12:25 // 5. 6. 2019.

    Sloboda medija je osnov demokratske drzave

  • Stevica

    12:39 // 5. 6. 2019.

    Dikle god postoje listovi Danas,Vreme,NIN i tv N1 sve je ovo obicno naklapanje.

    • Igor

      14:12 // 5. 6. 2019.

      4 medija (3 štampana sa malim tiražom) i N1 samo na SBB-u, nasuprot RTS-u, Happy, Studio B, 25 kanala Pink, Kopernikus, Prva, O2, RTV, Palma, Belami, Niška TV i sve lokalne stanice širom Srbije, Informer, Alo, Kurir, Telegraf, Politika, Blic...
      U Vučićevoj stvarnosti i jeste naklapanje

    • Zarobljena drzava

      23:27 // 5. 6. 2019.

      A kada ukinete i ova 4 medija, onda ce vam sve biti potaman. I svi komentari ce biti pozitivni za vlast, a botovi vise nece morati ni da postoje.

  • Nišlija

    14:11 // 5. 6. 2019.

    Kakav orkestrirani pristup botova ... Komentari, plus/minus, ... Baš kako i piše u izveštaju, botovi služe za stvaranje "nove" realnosti.

    Pritisak na JV od strane Poreske uprave je sporan iz svih uglova. To je najgori način zloupotrebe državnih institucija.

    • eks

      17:33 // 5. 6. 2019.

      Nišlija, treba bar malo da se informišeš i upoznaš organizacije tipa Freedom House, da saznaš ko su, šta su, šta rade, za koga rade, ko ih finansira itd. Možda bi , nakon saznanja o tome, imao neki pametniji komentar , jer su za tebe svi odgovori - botovi. Teško je osloboditi se zabluda, isključivosti i predubedjenja. Na propagandu zapada pecaju se samo politikanti-diletanti i naivni .

    • Nišlija

      20:57 // 5. 6. 2019.

      Nisam ni pomenuo Freedom House. Pomenuo sam Poresku upravu u zloupotrebi svojih ovlašćenja. :)

      Ne menja se realnost direktnim uticajem na medije, spinovanjem, botovima, ... Od tako "promenjene" realnosti narod ne živi bolje, naše društvo nije bolje - baš naprotiv!

  • Gaga

    15:40 // 5. 6. 2019.

    Ovo je postala zemlja jednog samoproklamovanog vodje i njegovih ulizica.Skoro svi mediji stavljeni su pod njegovu šapu.Južne vesti samo napred !

  • Ana

    12:54 // 5. 6. 2019.

    Kakvu slobodu medija i šta ne dozvoljavaju sramota.

  • Fića 500xl

    23:51 // 5. 6. 2019.

    Molio bih botove da budu malo kreativniji sa komentarima, jerbo ovaj portal čitaju pametni ljudi. Nije vam ovo kurir i informer. Ajmo malo pokažite napredni nivo. Nemoj da ste na nivou sns ministara. Možete vi bolje, učili ste škole, i dan danas imate valjda strah od učiteljice. Pokažite bre da ste sajber kurajberi...A kad bolje pomislim... Zabole nas za vas...

  • Zarobljena drzava

    23:34 // 5. 6. 2019.

    Zasto na Zoni nema vesti o paljenju automobila Dusana Ostojica iz Zajecara? Zasto na NTV i TV Pink niste mogli da cujete opoziciju vec vise godina? Zasto Vucic zauzima 90% svih vesti u Srbiji i zasto ga ima u svakom filmu na TV Pink?

    Ova vlast je kupila sve medije i pokusava da kontrolise svaku izjavu i sve sto moze da se cuje u medijskom prostoru. FH izvestaj je blaga ocena u odnosu na realnost.

  • eks

    17:12 // 5. 6. 2019.

    Zapad, na čelu sa SAD i Engleskom, pokušava da preuzme kontrolu nad medijima i da diktira svima svoju politiku. Naravno, država koja ne želi da zavisi od zapadnih hegemona, koja ne želi da bude njihov vazal, to neće dozvoliti . Za srbofobni zapad sloboda medija je kada su mediji pod njihovom kontrolom, a oni koje ne mogu da kontrolišu, za njih nisu "slobodni" mediji. Ko još veruje u laži zapada ?

  • Jelena

    22:49 // 5. 6. 2019.

    Kakva je to organizacija sa sedištem u Americi koja će realno da govori o stanju u medijima u našoj zemlji. Amerika želi da porobi i podtlači Srbiju a ne da je unapredi. Zašto ne pišu kakvo je stanje slobode medija u Prištini , Albaniji ili Crnoj Gori.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: