Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:33, 7. 8. 2019.

Pritužba Nišlije zbog diskriminacije - taksista nije hteo da ga vozi kući

taksi Ipak ima diskriminacije u Nišu; foto: ilustracija/ flickr - BluNew.org

“To je noć i uvreda koju ću doživotno pamtiti” - kaže Iva Barčić, student Fakulteta umetnosti u Nišu koji navodi da taksi prevoznik krajem jula nije hteo da ga odveze na adresu u Beograd-mali. Ovaj Nišlija potvrđuje da ipak ima diskriminacije u taksiju, pa je podneo pritužbu poverenici za zaštitu ravnopravnosti.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Овца за шишање

    12:59 // 7. 8. 2019.

    Подела на владајуће (свезнајуће патриоте) и опозицију (тајкунске издајнике), све већи материјални јаз (опет између владајућих и осталих), итд, итд... Па, како да се и ово не дешава? Полако, али сигурно, клизи се тамо где не треба.

  • Ddd

    13:25 // 7. 8. 2019.

    Pokusavate da budete veci liberali i od cede,pa gospodo ne ide to tako,ako trazimo ravnopravnost onda neka bude isto za sve,ocu da i moja deca sutra imaju pravo na besplatne knjige,pravo na dodatne bodove pri upisu u srednje skole i fakultete,hocu da i ja imam pravo na zivot...

  • Medved

    13:41 // 7. 8. 2019.

    Pa naravno da neće da voze zbog problema koje tamo često imaju. Ne može niko da ih krivi, jednostavno se sklanjaju od potencijalnog problema.

  • Mapetovac

    14:23 // 7. 8. 2019.

    Covek brine za svoju bezbednost. Valjda to treba da mu bude najbitnije. Ako je neko od njegovih kolega vec imao problema, on jednostavno ne zeli da reskira.

    • Овца за шишање

      14:40 // 7. 8. 2019.

      Вероватно, док вози, не иде улицама у којима је некада неко погинуо, да смањи ризик!

    • Gaga

      14:51 // 7. 8. 2019.

      Za bezbednost treba da brine policija, valjda je zato plaćena.Ovo je klasično iživljavanje taksiste.

    • Wumbo

      15:08 // 7. 8. 2019.

      A svi mi znamo da su taksisti ucesnici u saobracaju za primer, narocito po pitanju bezbednosti (drugih ucesnika). Ako razmisljamo kao Vi, niko od nas trebao da sedne u auto jer onda reskira da vozi istim ulicama gde voze taksisti. Toga se mnogo vise treba plasiti nego naselja gde je veca populacija Roma.

  • Danica Babic

    14:46 // 7. 8. 2019.

    Ovo je užasna diskriminacija Roma koja zaista treba da se osudi i spreči.
    Mapetovac, da li takav komentar imaš kada i nas Srbe u inostranstvu diskriminišu i tretiraju kao nižu rasu?

  • podrska

    14:51 // 7. 8. 2019.

    Podrzavam taksistu, bilo sta drugo da kazem, suvisno je.

  • Никола

    15:11 // 7. 8. 2019.

    Па кад ни полиција не сме да иде зашто би таксиста?

    • Овца за шишање

      17:25 // 7. 8. 2019.

      Полиција која у неким деловима града НЕ СМЕ, таксисти не возе припаднике мањинских заједница, на власти један човек који је све и свја... И, ти си задовољан таквим друштвом?!

    • Oscar Pitagor

      22:40 // 7. 8. 2019.

      # Овца за шишање Ко је говорио о томе да ли је неко задовољан или није? Човек је извео апсолутно исправан закључак и ништа више. Или ако ти више годи: Констатовао фактичко-чињенично стање.

  • Никола

    15:14 // 7. 8. 2019.

    Што се сви праве наивни.

    Ајде сви који критикују таксисте због овога нека одбаце оштећене до исте локације у 3 ноћу и покажу своју хуманост.

    • Овца за шишање

      17:22 // 7. 8. 2019.

      У праву си, не би ми било свеједно да их одбацим у три ноћу. Још би уплашенији био када би у исто време морао да возим расисте!

  • Yokozuna

    16:14 // 7. 8. 2019.

    Ziveo taksista, ko god da si, svestan si, ljudi su danas hipnotisani ne misle ni sebi dobro a kamo li drugima.

  • Jonca

    17:00 // 7. 8. 2019.

    Da repliciram Danici Babic,ako nije problem.Gospodjo Babic pa upravo je u tome problem,jer bilo gde u inostranstvu da odemo tretiraju nas kao Rome.Najvise ih ima u Srbiji i najvise uspevaju ovde.Da li ima u Hrvatskoj,skoro je bila jedna porodica u Zagrebu i nju su odselili.Da li ih ima u Sloveniji, nema.A obe su clanice EU,dok mi necemo uci jos 100 godina u Evropu.

    • Dica

      10:56 // 8. 8. 2019.

      Ma da, u pravu si potpuno... more, da ih pobijemo mi sve, a šta misliš ? I priblžimo se Hrvatskoj i Sloveniji, dakle bliži smo EU

      Čoveče, postajemo i fašisti... stvarno smo dogurali do kraja, čini mi se

  • Buki

    17:16 // 7. 8. 2019.

    Jako je tuzno sto se ovakav slucaj koristi za rasnu diskriminaciju ili bilo kakvu diskriminaciju. Covek je zbog svoje bezbednosti odbio da vozi u jedno naselje gde zive pola Srbi pola Romi. Njegovo neprikosnoveno pravo na zivot i zdravlje i to je tacka. Ako bi odbio da vozi alkoholisanog coveka onda bi ga tuzilo neko drugo udruzenje, recimo udruzenje gradjana " volimo rakiju". Stvarno nije u redu

  • Milos

    18:23 // 7. 8. 2019.

    Citam ove komentare i ne verujem. Kakav smo narod postali! Ljude procenjujete po nacionalnosti i boji koze. Ne treba se cuditi sto smo tu gde jesmo, jer za bolje i niismo.
    Inace za ove sve dusebriznike, zivim dugo u inostranstvu i nikada nisam imao ni jedan problem zbog toga sto dolazim iz Srbije.

  • Voja

    20:57 // 7. 8. 2019.

    Ove se ne radi o rasizmu ni šovinizmu. Ovde se radi o bezbednosti i sigurnosti naplate. Sigurno nikad ne naplate kad odu tamo, verovatno jednako od Srba i od Roma, i što kažu, ne pada mi napamet da vozim bilo koga. U Madridu recimo postoje kvartovi gde nijedan taksista neće noću da te vozi iz istog razloga: ili ne plate, ili vade noževe, ili ti kažu sačekajte i vrate se nadrogirani...

  • Nisliski mohikanac

    21:18 // 7. 8. 2019.

    Sta je tu cudno, u svim gradovima u evropi ima naselja gde ne voze taksiji iz centra. Ko misli da twxisti grese moze odmah da ide i proseta tim naselj

  • aaaa

    22:40 // 7. 8. 2019.

    Kratko i jasno: koliko vozač zaradi po jednoj smeni? Da li znate? Nagadjate makar? Ok, i da li je onda fer da od toga plati tu vožnju gazdi jer nije naplatio od bahate mušterije? Nije, ali to se upravo dešava. I zato taksista želi da izbegne rizik. I sami znate da pomoć od policije za prevaru od 400 dinara, neće dobiti. A i da dobije, novac neće, pa se vraćamo na početak - što bi rizikovao?

    • Mmm

      00:47 // 10. 8. 2019.

      Znam milion slucajeva gde su taksisti bili fizicki napadnuti u Beograd mali. Mislim da ovo nema apsolutno veze sa diskriminacijom roma vec sa problemom '' divljeg zapada'' koji vlada u Beograd mali! Time bi se trebao ovaj grad, uprava, policija i drugi organi pozabaviti. A ne treba taksisti zameriti sto ne zeli da se nadje u toj situaciji!

  • Računar

    23:01 // 7. 8. 2019.

    Od kazandzijsko (u centru) do tvrdjave (u centru) hteli da se voze?

  • Ucitelj

    00:55 // 9. 8. 2019.

    Mene zanima do kad ce policija i drzava da diskriminise pesake i vozace u odnosu na konjske zaprege

  • Filip

    09:42 // 12. 8. 2019.

    Nista mi nije jasno. O kakvoj diskriminaciji se ovde prica? Taksista nije diskriminisao ove sto su hteli da se voze vec mu lokacija nije bezbedna u te sate. Da su hteli recimo u Nisku Banju vozio bi ih . Cak im je i sve lepo objasnio, kulturno i ljudski. Treba da resavamo prave probleme a ne da se zamajavamo sa nepostojecim.

  • Stefan Krstić

    01:35 // 14. 9. 2019.

    A sto se tice odlaska odnosno neodlaska u romska naselja, ponovo nije rec o diskriminaciji, ja sam vozio rome i medju njima ima stvarno divnih ljudi, ali ih ima dosta i problematicnih. Iz perspektive vozaca odlazak u romsko naselje nije bezbedan zato sto ne znate sta da ocekujete tih par minuta dok naplacujete musteriji, a ne postoji novac, ni posao zbog kog bih ugrozio svoju bezbednost.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: