Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:05, 24. 9. 2020.

| Društvo

Pritužbe građana na nepokošenu travu i smeće "Mediana" rešila nakon pitanja novinara

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Korov trava košenje Učitelj Tasina Rajićeva
Uzvratili slikom pokošenog zelenila; foto: JKP Mediana/Čitalac

Gomile smeća oko kontejnera u Ulici 21. maj, razbacano đubre kod Palilulske kule i visoka trava i korov na uglu ulica Učitelj Tasine i Rajićeve - neki su od problema na koje su se građani žalili preko aplikacije Prijavi problem. Na pitanja novinara Južnih vesti kada će biti sanirano iz Javnog komunalnog preduzeća Mediana odgovorili su fotografijama sada uređenih površina.

U Mediani kažu da su u Ulici Svetolika Rankovića prošle nedelje prikupili šest metara kubnih smeća i to samo sa igrališta. Takođe, napominju i da su pre dva dana sakupljali otpad i kosili kod Palilulske kule. Paliluska kula đubre i čišćenje Sakupili šest metara kubnih smeća samo kod igrališta; foto: JKP Mediana/čitalac

Smeće je na sve strane. Problem je naravno u samim građanima - bacaju, ali i u službama za čišćenje - požalio se pre toga jedan čitalac.

Problem sa smećem u ulici smeštenoj nedaleko od Bulevara Nemanjića, kako kaže jedan građanin, traje godinama.

Gomila smeća i kabasti otpad iz svih okolnih kuća i zgrada oko kontejnera, toliko da bude zatvoren i prolaz pored. Neizdrživo - požalio se Nišlija.

Iz Mediane su na pitanje o smeću odgovorili fotografijom za koju kažu da je uslikana jutros. Đubre kontejneri Ulica 21. maj foto čitalac JKP Mediana Počišćeno smeće oko kontejnera, ali nema odgovora da li se kažnjavaju oni koji bacaju kabasti otpad; foto: čitalac/JKP Mediana

JKP Mediana nekoliko puta godišnje ima akcije čišćenja po kvartovima, tako da je ovaj deo grada zadnji put detaljno čišćen pre dva dana i sakupljeno je 18m3 otpada - navode u ovom preduzeću.

Akcija sakupljanja kabastog otpada traje do 15. novembra, a potrebno je da građani odvoz zakažu na broj 018/250125. Uprkos tome što je sve besplatno, na sve strane se u Nišu mogu videti razni delovi nameštaja, šut i ostali kabasti otpad u blizini kontejnera. Na pitanje da li je do sada bilo kažnjavanja zbog nepropisnog odlaganja ovog otpada iz Mediane nisu odgovorili.

Inače, JKP Mediana ima aplikaciju Ekolovac, koja pruža mogućnost prijave problema ovakve vrste direktno preduzeću.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nisloja

    16:18 // 25. 9. 2020.

    Pokosili su i male zasade jelkica ili tuja u rajicevoj ulici... Bas su ga pokosili...

  • Mara

    20:15 // 24. 9. 2020.

    Žalosno što prvo moraš nekog da opomene pa da onda nesto uradi.Pozdrav za nsjvredniju g šefa Marijana Trajkovica na poslovima higijene

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: