Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:22, 14. 8. 2019.

| Društvo

Pritužbe na rad niškog Katastra: Na rešenja se čeka i godinu dana

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Katastar Niš
Građani kažu i da ne dobijaju informacije u kojoj fazi je obrada njihovih predmeta; Foto: V. M. R.

Iako su štrajkovi u Katastru odavno završeni, građani koji imaju posla u ovoj službi se žale da i dalje dugo čekaju na rešenja. Nišlije navode da to traje nedeljama, za neka dokumenta i više od godinu dana, a u Katastru da je direktor niške službe Boban Stanković trenutno na odmoru.

Fali potpis načelnika, odgovor je koji je dobio čitalac Južnih vesti, pa se pita kako zbog njegovog godišnjeg odmora mogu da stanu usluge koje bi trebalo da pružaju građanima.

Na jedan potpis čekamo nedeljama. Ne znam više ni koliko, niti mogu da razumem zašto je to problem i ko tačno u službi ne radi svoj posao. Zbog jednog potpisa nama poslovi stoje. Kako je to moguće - pita se ovaj Nišlija.

Kaže da im je objašnjeno da načelnika menja zamenik, ali da ne znaju zašto ništa ne potpisuje iako to jeste njegov posao.

Da je predmet kod referenta, posle godinu dana od kada je predao zahtev da uknjiži lokal, dobio je odgovor drugi Nišlija na šalteru Katastra.

Rešenje o konverziji zemljišta čekali smo 8 meseci, dok je predmet o uknjižbi lokala kod njih već godinu dana. Najgore je što na šalteru samo kažu da je predmet kod referenta i tu se priča završava - kaže Nišlija.

Iz niške Službe potvrdili su da je načelnik Boban Stanković na odmoru, dok je zamenik bio na sastanku, pa je informacije o radu Katastra u Nišu, prema uputima, novinarka tražila u Beogradu. Iz centrale ove službe su vrlo kratko odgovorili na mejl, ostavivši nekoliko pitanja o eventualnom zastoju u radu i dužini čekanja na rešenja, bez preciznih odgovora.

Obaveštavamo Vas da služba za Katastar Nepokretnosti Niš radi, načelnik kada ode na godišnji odmor ima svoju zamenu, koja umesto njega ima ovlašćenje da potpisuje - kratak je odgovor iz Katastra.

Podsetimo, zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu (Katastru) bili su u više navrata u štrajku oko Nove godine i na proleće, tražeći drugačiji obračun plata. Kako je nekoliko meseci kasnije postignut dogovor sa ministrom rada Zoranom Đorđevićem, prekinuli su štrajk. U vreme kada su obustavili rad, primali su samo hitne slučajeve, ali sudeći po iskustvima građana, rad ove službe se još nije normalizovao u potpunosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Danijel Stanisic

    21:09 // 11. 11. 2020.

    Kakvi godina, ja sam cekao 12 godina, isprave jednu gresku, prepisu iz zemljisnih knjiga sa nekom starom hipotekom i opet jovo nanovo, dokazuj zbog njihovih gresaka. A najgore je sto nemamo kome da se zalimo, zasticeni su

  • Radovan kocic

    07:28 // 15. 8. 2019.

    U leskovcu se ceka godinama.

  • Radovan kocic

    07:24 // 15. 8. 2019.

    Budite sretni sto ne zavisite od leskovackog katastra.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: