Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 6. 5. 2015.

| Društvo

Privatizacija Niške televizije do kraja juna

Autor:S. J, A. S.Izvor:Južne vesti
Ntv.jpg
1. jula prestaje finansiranje od Grada

Grad će 30. juna prestati da finansira Nišku televiziju posle čega će ona, kako je na Gradskom veću rekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, "nastaviti da radi i živi po novom modelu i sa nekim drugim vlasnikom".

Osvrćući se na sednicu Skupštine iz decembra 2014. kada su ponovljenim glasanjem 24 od 34 odbornika izglasala odluku o privatizaciji ove televizije, Perišić je rekao da je tada među odbornicima postojao utisak da se privatizacija, ako je ne izglasaju, neće ni desiti.

U tom slučaju desilo bi se nešto mnogo gore za Nišku televiziju od privatizacije, s obzirom da prestaje finansiranje od strane lokalne samouprave. Poslednji dan je 30. jun, nakon toga Niška televizija će nastaviti da radi i živi po novom modelu koji donosimo - kaže Perišić.

Taj model opisan je kao "model prodaje kapitala metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem i merom za pripremu rasterećenja obaveza uslovnim otpustom duga predloženim od strane Ministarstva privrede".

To znači da će, kako je na sednici Veća potvrdio gradonačelnik, onome ko odluči da kupi Nišku televiziju biti otpisan dug prema Gradu koji trenutno iznosi od 22 miliona dinara.

Kako objašnjava gradonačelnik Niša Zoran Perišić, to je ono što je budućem kupcu "sve vreme predstavljalo teret".

Ono što je sve vreme predstavljalo teret budućem kupcu, to su dugovi koji su u ovom trenutku samo po osnovu zakupa prostora od 900 kvadrata već oko 22 miliona dinara, a znate i u kakvom je stanju taj prostor. Potencijalni kupac imaće otpis tih potraživanja - kaže Perišić.

Još nema zvaničnih informacija o tome ko sve zainteresovan za kupovinu ove televizije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    19:53 // 8. 5. 2015.

    @Zika-Potpuno si u pravu,meni je cak i krivo sto sam potpisivao peticiju da ostanu gradski javni servis.Najveca blamaza je kratkotrajno dovodjenje Cosica,da namakne penziju!

  • Zika

    00:30 // 7. 5. 2015.

    Nisu se nesto pretrgli u kritici novinari NTV-a, poltronisali sa svim garniturama politikanata a sada dobijaju shut kartu. Razbucace i njih pa na red dolaze Javna preduzeca a onda svi LAKU NOC !!!

    • Moca

      10:13 // 7. 5. 2015.

      Dali je NTV dala zahvalnice svim gradskim vecnicima, gradonacelniku i naravno niskim poslanicima koji su ucestvovali u donosenju ovakve odluke?

  • Svevladovic

    22:49 // 6. 5. 2015.

    Tu me pljunite ako je ne kupi Bata Keramika!!!

    • Тв Посетиоци

      00:48 // 7. 5. 2015.

      А да их не купи онај фотограф и симпатизер свих досадашњих власти у Нишу, онај коме су због тога поклонили Народне новине !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: