Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:25, 22. 10. 2020.

| Društvo

Privatna firma menjala strujomere u zgradama u Nišu, negde i 2 puta u nekoliko meseci

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
struja3 Romi foto Vanja Keser
Negde menjano i po 2 puta; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Stanari nekoliko niških zgrada bili su zbunjeni kada su im u svega nekoliko meseci čak dva puta menjani strujomeri. Po drugi put to je radila firma iz Bajine Bašte, ali zašto i kako ne odgovraju ni oni, ni EPS.

Ko je i zašto u periodu od nekoliko meseci menjao strujomere pojedinim Nišlijama, enigma je za mnoge koji su pisali redakciji Južnih vesti.

Prva zamena je bila opravdana, jer su menjana stara brojila, ali drugi put nikom nije jasno šta se desilo.

Elektrodistribucija je u našoj zgradi (oko 80 stanova) u kratkom vremenskom intervalu od svega nekoliko meseci, dva puta vršila zamenu električnih brojila. Prvi put oktobra 2019. i drugi put maja 2020. Prvi put su zamenjena brojila starijih karakteristika. Ali, drugi put je vršena zamena brojila identičnih karakteristika, samo drugog proizvođača. To se i vidi i na zapisniku o zameni - pišu Nišlije.

Najviše ovakvih pritužbi zabrinutih građana stiglo je iz “trafo reona Gornjomatejevačka”, iz ulica Studenička i Somborska, gde su uglavnom stambene zgrade sa puno stanova, pa samim tim i puno brojila.

zapisnici Dva puta menjano u svega nekoliko meseci; foto: JVNa zapisnicima koji su dostavljeni novinarima vidi se da je drugu zamenu radila firma Zarić iz Bajine Bašte, a ne radnici EPS-a i Elektordistribucije u čijem su vlasništvu merna mesta.

Koja je to firma angažovana na zameni i da li Elektrodistribucija nema svoje radnike za tako nešto? Zašto je vršena zamena brojila u tako kratkom roku i to još brojila istih karakteristika samo drugog proizvođača? Da li su radovi nepotrebno (veštački) smišljeni i koliko su koštali? - pitaju građani.

Novinari su ova i druga pitanja još pre nekoliko meseci poslali EPS-u, a jedino su dobili odgovor iz niške Elektordistribucije da su pitanja prosleđena u Beograd i da se čekaju odgovori.

Odgovori nisu još stigli iz prestonice, ali nisu ni iz Bajine Bašte, iz firme Zarić.

Ovo privatno preduzeće ima dugu tradiciju i na tržištu je od 1991. Bavi se elektroenergetikom, uslugama elektromonterskih radova i proizvodi i prodaje elektro opremu.

Javno dostupni podaci pokazuju da puno sarađuju sa EPS-om, naješće na području Beograda i zapadne Srbije, a prolazili su i na tenderima nekadašnjeg niškog Jugoistoka.

Zanimljivo je da su poslednji posao preko javnih nabavki dobili 2018. godine i to u Kosjeriću.

Prema nezvaničnim informacijama, prvi put su strujomeri pojedinim NIšlijama menjani jer su postavljani moderniji, a drugi put su i ti moderniji zamenjeni još modernijim - onima koji su povezani sa Distribucijom i imaju mogućnost očitavanja potrošnje na daljinu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nishlija

    10:59 // 23. 10. 2020.

    U Patrisa Lumumbe su menjali strujomere sa onim za daljinsko ocitavanje, ali i dalje nema daljinskog ocitavanja nego dolaze i ocitavaju. Naravno, nema vise signalizacije za jeftinu struju a verujem da ce im ta mogucnost DALJINSKE PROMENE JEFTINE STRUJE DA RADI, jer sada nismo u mogucnosti da proveravamo

  • zora perić

    07:54 // 23. 10. 2020.

    Majakovskog, nama su menjali u maju ali samo polovinu stanova pa od tada ovi što nisu promenjeni od tada nemaju jeftinu struju. užas od javađluka i lopovluka. Eps se ne oglašava i neće da koriguje račune.

  • Siniša

    21:48 // 22. 10. 2020.

    Prvo ide jedan iz distribucije koji počupa plombe na strujomerima, a sutra se pojavi komisija iz distribucije pa kaže- najbolje da kupite nove strujomere inače kazne su nenormalne i tako to se tako reši u korist potrošača, eeee

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: