Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 5. 5. 2023.

| Društvo

Privatna ordinacija iz Niša pružaće besplatnu psihološku podršku đacima i roditeljima

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Uticaj tehnologije na razvoj deteta
Za sve koji se osećaju uplašeno i nebezbedno; Ilustracija; foto: A.K.

Zbog tragedije koja se dogodila u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, neuropsihijatrijska ordinacija Psiho centar MM pružaće besplatnu psihološku podršku svim đacima niških škola i njihovim roditeljima. Oni su organizovali tim za podršku i pozivaju sve koji se osećaju uplašeno i nebezbedno da im se obrate.

Psihološka podrška je više nego ikada potrebna svima, navode iz ordinacije, te su odlučili da u okvirima svojih mogućnosti učine mali korak ka velikim promenama i urade nešto konkretno za čitavo društvo.

Naša ordinacija otvara mogućnost pružanja besplatnih savetodavnih razgovora u narednom periodu, onoj deci i roditeljima koji se osećaju uplašeno i nebezbedno, zbog tragedije koja se dogodila. Svako može dobiti besplatan razgovora sa psihijatrom ili psihologom - kažu iz ordinacije.

Tim za podršku deci čine dečiji i adolescentni psihijatar doktor Margo Božinović Stanojević i psiholog i psihoterapeut u edukaciji Bojana Branković, dok će roditeljima poršku pružati psihijatar doktor Dragan Milošević.

Iako nisu mogli da predvide šta će se dogoditi, ali kako kažu, imajući svest i razumevanje o potrebi za psihološkom podrškom dece i mladih, ordinacija Psiho centar MM pre nekoliko nedelja organizovala je prvu psihološku radionicu sa decom gde njihov tim, na nedeljnom nivou pomaže okupljenima da prorađuju svoje tegobe, stresove, uče se adekvatnim mehanizmima reagovanja i prevazilaženja kriznih situacija.

Zbog aktuelnog problema, sve kojima je potrebna pomoć pozivaju da dođu u ordinaciju u ulici Patrisa Lumumbe broj 26 ili da se jave na telefone 018 276 943 i 069 12 98 136.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: