Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 8. 9. 2020.

| Društvo

Privatne laboratorije spremne da rade PCR testiranje, ali još nemaju rešenje Ministarstva

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
korona
Ilustracija; foto: JV/V. K

Zato što iz Ministarstva zdravlja još nisu dobili rešenje da obavljaju PCR testiranje, privatne laboratorije ne mogu da počnu sa testiranjem na Covid19 ovom dijagnostičkom metodom, kažu iz Asocijacije privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije. Među zainteresovanim laboratorijama, prema podacima Asocijacije, nalaze se i dve iz Niša. Iz Ministarstva nema odgovora na pitanja novinara o ovoj temi.

Iz Asocijacije navode da nijedna privatna laboratorija u Srbiji nije dobila potvrđujuće rešenje, uključujući i dve niške koje su, kako kažu, bile zainteresovane za testiranje.

Nemamo informacije dokle se stiglo u vezi sa zahtevima privatnih laboratorija da im se omogući PCR testiranje, kao ni precizan uvid u podatke kada je koja laboratorija podnela zahtev Ministarstvu niti koliko je laboratorija ukupno podnelo zahtev, ali znamo da četiri laboratorije sigurno jesu podnele ovaj zahtev - objašnjavaju iz Asocijacije.

Prema saznanjima Asocijacije privatnih zdravstvenih ustanova, Zdravstvena inspekcija koja jedina može da potvrdi da li privatne klinike ispunjavaju uslove za obavljanje PCR testiranja još nije izlazila na teren u vanredni nadzor.

Na pitanja novinara koliko privatnih laboratorija je zatražilo dozvolu, šta je dve potrebno da bi obavljale testiranje i kada će one te dozvole i dobiti, iz Ministarstva zdravlja nema odgovora.

Podsetimo, iz niških privatnih laboratorija početkom avgusta rekli su Južnim vestima da odluka da se krene sa PCR testiranjem kod većine njih nije doneta jer od Ministarstva zdravlja nisu dobili nikakva obaveštenja o tome, ali ni odobrenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    17:00 // 8. 9. 2020.

    Ej, dzabe se koprcate, mora ta vasa Asocijacija kolektivno da podrzi sektu i bice sve ok !

  • mica

    15:39 // 8. 9. 2020.

    Šta misle privatne laboratorije da testiraju ,a da im pritom radezaposleni iz državnih ustanova i time dodatno nanose štetu zdravstvenom sistemu.Treba da prolazimo kao i za sve ostalo kada nas lekari državnog zdravstva upućuju u privatne klinike gde rade.Razmislite malo to je sukob interesa.Privatnik ne može da radi ako nema kadar u radnom odnosu.Neka doktori koji rade privatno daju otkaz u državu

  • Mara

    14:54 // 8. 9. 2020.

    Normalno kad treba sa se uzimaju pare

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: