Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:14, 10. 6. 2010.

| Društvo

Privedeni zbog čekanja u redu za pasoš

Autor:Lj.U.Izvor:Južne vesti
foto: mojevijesti.ba

Izgleda da su potvrđene priče da se u Nišu, za 30 do 50 evra može izbeći višednevno čekanje u redovima za predaju dokumenata za nove pasoše.

Niška policija privela je nekoliko osoba ali se više detalja o čitavom slučaju očekuje narednih dana.

Oduzeti su i spiskovi čekanja pa su se ljudi koji su ovih dana očekivali da će doći na red za predaju dokumentata našli u čudu, jer više niko od njih ne zna kada će doći na red.

U policiji kažu da se još radi na utvrđivanju činjenica i proveri da li su privedene osobe zaista uzimale novac od građana za čekanje u redu za pasoše.

Niška policija saopštila je krajem maja da se uskoro očekuje otvaranje nove kancelarije u kojoj će biti izdavani pasoši.

- U sledeća dva-tri dana obavljaju se građevinski radovi i otvara se još jedna kancelarija koju nam je grad dao na korišćenje tako da apelujemo na građane da budu malo strpljiviji jer će se nakon toga ubrzati procedura oko dobijanja isprava - rekao je 25. maja Ljubiša Milovanović, načelnik za upravne poslove niške policije.

Za razliku od Niša, ispred šaltera Policijske uprave u Leskovcu, gde se prima dokumentacija i izdaju pasođi nema zakazivanja, niti gužvi, a čitav taj posao završava se za 15 minuta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sanja

    12:58 // 2. 6. 2011.

    To samo dokazuje da je u Nisu, organizacija izdavanja licnih dokumenata, katastrofalna! I nikog briga nije da nesto preduzme povodom toga, nego ljudi, kao besposleni, stoje u redovima, kao svojevremeno za vize pred stranim ambasadama... Mada se i tamo znao neki red. Sramota treba da je gospodu, koja su smislila ovakvu (ne)organizaciju posla!!!

  • nermina lazic

    12:19 // 22. 10. 2010.

    Da ljudima daju posao nebi stajali za pare u redu i ubijali noge za sicu al ne mi volimo da chekamo i cutimo lepo nam bre.Bora Chorba ima pesmu na tu temu *srbin je lud srbin je proklet jednom ga udarish on hoce opet...

  • Martin Jovanović

    13:09 // 11. 6. 2010.

    Zanima me po kom osnovu je policija privodila bilo koga? Ukoliko dva građanina sklope ugovor, svejedno pismeni ili usmeni, i ukoliko su obe strane saglasne - jedna da čeka, druga da plati - to je pravno potpuno legalna stvar. Šta, ako nekom platim da mi odveze auto na promenu ulja i čeka u servisu umesto mene, da li mogu da očekujem da će policija privesti tu osobu? Mislim da policajci koji su naredili privođenje treba da budu gonjeni zakonski. Kad se budem vratio u Niš, raspitaću se o tome kod advokata i videću da li mogu da doprinesem da se spreči takva vrsta policijske represije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: