Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 12. 9. 2017.

| Društvo

Privodi se kraju renoviranje Doma zdravlja, rok ponovo pomeren

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Bolji uslovi za zaposlene i pacijente nakon renoviranja
Obećavaju bolje uslove za zaposlene i pacijente nakon renoviranja; foto: JV/J. A.

Iako je početak jula bio prvi rok da se završi rekonstrukcija niškog Doma zdravlja, a potom je taj rok pomeren za kraj avgusta, renoviranje se tek sada privodi kraju. Zbog “vremenskih uslova, složenosti i obima posla”, pojašnjavaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, opet je produžen rok za završetak.

Renoviranje Doma zdravlja počelo je 6. februara, a prema informacijama sa građevinske table, trebalo je da sve bude gotovo za 5 meseci.

Ipak, sredinom juna je direktor Milorad Jerkan rekao da je “sve u fazi završavanja”, ali da zbog mnogo posla i pacijenata moraju da rade noću i da zato nije moglo sve da se završi na vreme. Tada je najavio i da će najkasnije do kraja avgusta Dom zdravlja dobiti novi izgled.

Međutim, u ovoj zdravstvenoj ustanovi sada kažu da im je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, koja finansira projekat, produžila rok za 15 dana, zbog obima posla i vremenskih uslova. To znači da bi sredinom septembra trebalo da bude gotovo renoviranje.

Radovi su uglavnom završeni, 99 % radova, očekuje se tehnički prijem radova od strane Komisije za prijem radova, koju formira Grad Niš - navode u Domu zdravlja.


Obećavaju bolje uslove za zaposlene i pacijente nakon renoviranja

Rekonstrukcija košta 106 miliona dinara. Taj novac je potrošen za zamenu dotrajale spoljne stolarije i bravarije - 576 prozora i 6 portala, kažu, a garažna vrata zamenjena su aluminijumskim rol-vratima. Sređena je i fasada, kao i 89 toaleta. Izgrađen je i termosolarni sistem za pripremu tople sanitarne vode i hlađenje objekta.

Urađena je i zamena spuštenog plafona ispod zadnje ploče uz izolaciju mineralnom vunom debljine 11 cm. Popravka i servisiranje klima uređaja. Izrada fasade od kamene vune na delu liftovskog okna na krovu. Izrada termoizolacije od kamene vune plafona garaže i zidova prema grejnom prostoru. Izrada novih trotoara oko objekta - navode u Domu zdravlja.

Niški Dom zdravlja će nakon renoviranja imati bolju energetsku efikasnost, dodaju, pa će samim tim biti uštede u energentima. Navode i da će zaposleni ubuduće imati bolje uslove za rad, a pacijenti bezbednije i konfornije uslove.


Još para za sređivanje krova

Osim ove rekonstrukcije, kako je ranije i najavio direktor Jerkan, Dom zdravlja će od Vlade Srbije dobiti i dodatnih 13 miliona dinara “za kompletnu hidroizolaciju krova najsavremenijom krovnom oblogom”.

Očekuje se da će do kraja septembra biti potpisan ugovor sa izvođačem koji će imati 60 dana rok za završetak radova. Očekujemo da do kraja tekuće godine radovi na hidroizolaciji krova budu završeni - pojašnjavaju u Domu zdravlja.

O “sopstvenom trošku” će napraviti toalet za invalide u prizemlju, ali još nije poznato kada će to biti urađeno.

Podsetimo, u toku renoviranja zaposleni u Domu zdravlja su se žalili na česte poplave, nedovoljno toaleta na odeljenjima, prašinu, neprijatne mirise od farbe, a tvrdili su i da je plafon pao na medicinsku sestru. Direktor Milorad Jerkan je tada rekao da to "nema veze s mozgom", ali da renoviranje neće moći da se završi na vreme.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • alex

    20:34 // 12. 9. 2017.

    Jerkan je primer dobrog direktora i zaista sve pohvale

  • Petar

    13:11 // 12. 9. 2017.

    Ja se sećam da je prvi rok bio kraj marta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: