Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 9. 1. 2023.

| Društvo

Privremeno se spajaju niški vrtići “Pepeljuga” i “Leptirić”, roditelji protestuju

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
vrtić leptirić
Umesto u "Pepeljugu" mališani će ići u "Leptirić"; foto: JV/J. C. M.

Mališani koji idu u vrtić “Pepeljuga” u Nišu moraće tokom praznika i raspusta da idu u vrtić “Leptirić”, potvrđuju iz Pčelice. Dok roditelji negoduju i plaše se da će deci promena sredine teško pasti, iz te ustanove kažu da je spajanje privremeno i da će trajati dok je broj dece smanjen.

Jedan otac žali se da je vrtić “Pepeljuga” na Delijskom visu zatvoren i spojen sa “Leptirićem” u Duvaništu zbog uštede na grejanju i pita zašto se štedi na deci.

Da li znate šta to znači za decu od 3, 4, 5 ili 6 godina? Svaka promena je neka psihička traumica za njih, a zamislite tek promena vrtića. Odgovorno lice vrtića “Pepeljuga” je reklo da su spojili dva vrtića da bi uštedeli na grejanju - priča Nišlija.

Iz Javno-predškolske ustanove Pčelica navode da je reč o privremenom spajanju, jer je smanjen broj dece koja dolaze i napominju da je to regulisano članom 13 Ugovora o pružanju usluga, koji roditelji potpisuju sa ustanovom.

Tim članom određene su okolnosti kada dolazi do privremenog spajanja i premeštanja grupa - pojašnjavaju iz Pčelice.

Tvrde da će deca u vrtiću “Leptirić” imati potpuno iste uslove boravka i vaspitno-obrazovni rad kao i u svom matičnom i da će sa njima raditi isti vaspitači.

Vraćanje na uobičajeni režim rada, odnosno ponovno otvaranje svih vrtića, kako kažu, obavljaće se u skladu sa povećanjem broja dece koju roditelji dovode.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada

    11:43 // 10. 1. 2023.

    I vrtuc Bubamara ide u Bambi. Mogu da razumem za Novu godinu i Božić, ali ova druga nedelja je čist bezobrazluk. Jos nam traže opravdanje od lekara ako dete ne ide u vrtić. Pa kako da ide kad ne radite!!! Jedva se navikao na njegov vric sad jos da ga vodim u neki drugi. Posle se pitamo zašto nam pada natalitet. Za 10 godina nas je pola miliona manje!!! Ne zaboravite sami smo krivi za sve!

  • Zika

    08:06 // 10. 1. 2023.

    Kako vas bre sve nije sramota navikli ste decu ostavljate odmah oza coska, cim mora malo da se proseta in odmah frka!
    Proverite malo u vecim gradovima dal postoji ista pojava tokom zimskog raspusta u vrticima.
    Stvarno bruka i sramota, jadna deca sa ovakvim roditeljima!

    • NERMANELA

      08:32 // 10. 1. 2023.

      kako tebe nije sramota ti si neki istaknuti clan vladajuce stranke.uzas o dorganizacije jp pcelica.jel razmislja neko gde da se parkiram koliko ranije moram da probudim dete.jel ti palo na pamet da ima nas koji radimo u 7 i ako mi je vrtic iza coska kada budim dete a u koje vreme ako mi terba pola sata da dodjem do raseljenog vrtica?

  • Pera

    07:22 // 10. 1. 2023.

    I Cvrčak ide u Plavi čuperak!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: