Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:48, 30. 4. 2020.

| Društvo

Privremeno se zatvara najveća kovid bolnica u Vranju

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
stara hirurgija vranje
Hospitalizovano oko 40 pacijenata u sve tri Kovid bolnice u Vranju, foto: M. D.

Zbog smanjenog broja pacijenata obolelih od virusa korona, privremeno se zatvara se najveća kovid bolnica u Vranju, smeštena u zgradi stare hirurgije, potvrdila je direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić. Stara hirurgija je krajem marta opremljena za pacijente za koje se sumnja ili je potvrđeno da imaju virus i imala je mesta za 60 ljudi.

Do odluke je došlo, kako kaže direktorka, jer je već neko vreme broj pacijenata u kovid bolnicama sa maksimalnog broja pao za trećinu.

Imamo oko 40 pacijenata u sve tri bolnice i zato smo rešili da privremeno zatvorimo ovu najveću kovid 2 bolnicu jer zahteva najviše medicinskog kadra, nadamo se da je ovo početak kraja. Ona će biti spremna da opet primi pacijente, nikad se ne zna, ima još prijema, a plašim se i da se ljudi nisu opustili malo više - kaže Antićeva.

Prva kovid bolnica na Infektivnom i Grudnom i treća na Fizikalnoj medicini će nastaviti da rade, a desetak pacijenata koji su bili smešteni u zgradi stare Hirurgije biće prebačeni na Fizikalnu medicinu.

Inače, tim ruskih vojnih lekara je juče drugi put bio u Vranju, a sada su dezinfikovali crvenu zonu, kaže Antićeva, tačnije najugroženija područja - bolničnike puteve, kovid bolnice i kovid ambulantu u Antituberkoloznom dispanzeru.

Prema rečima direktorke, druga dezinfekcija bila je poklon Rusa vranjskom Zdravstvenom centru zbog dobre organizacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: