Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:08, 24. 6. 2020.

| Društvo

Privremeno zatvoreni prihvatni centri za migrante u Bujanovcu i Pirotu

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
migranti izbeglice foto i.m
Centri su zatvoreni zbog renoviranja; foto: I.M.

Prihvatni centar u Bujanovcu u kome je živelo oko 30 migranata, privremeno je zatvoren prošle nedelje zbog renoviranja, kažu iz Komesarijata za izbeglice, a migranti su prebačeni u Prihvatni centar u Preševu. Iz istog razloga zatvoren je i Centar u Pirotu, a migranti su odatle prebačeni u “Divljanu”.

Osim renoviranja, razlog privremenog zatvaranja Prihvatnog centra je, kažu u Komesarijatu, i da bi zaposleni odmorili.

Smanjen je broj korisnika, Preševo ima kapaciteta, pa smo ih tamo prebacili da okrečimo, sredimo i odmorimo naše ljude koji su mnogo radili za vreme korone. Mi smo bili najrizičniji, a nismo imali nijedan slučaj zaražavanja. Za nekih mesec - mesec i nešto ćemo opet otvoriti Bujanovac - kažu u Komesarijatu.

Dodaju da je iz istih razloga juče zatvoren i Prihvatni centar u Pirotu, a korisnici su prebačeni u “Divljanu” kod Bele Palanke, koja je zatvorena krajem avgusta 2018. godine zbog, kako su tada naveli u Komesarijatu, smanjenja troškova, a Centar je ponovo aktiviran početkom aprila zbog vanrednog stanja u Srbiji.

Inače, nakon što su se početkom februara meštani iz okoline Bujanovca žalili na nedolično ponašanje migranata smeštenih u Prihvatnom centru, zamenik predsednika Opštine rekao je da će od nadležnih tražiti da se pojača kontrola njihovog kretanja, kao i da se preduzmu mere zaštite. Iz Komesarijata za izbeglice su tu odluku podržali, uz konstataciju da meštani imaju strah od stranaca, dok je tada Južnim vestima u policiji rečeno da su od prošle godine patrole pojačane na tom potezu, ali i da su u istom periodu prijavljena ukupno 2 krivična dela i jedan prekršaj od strane migranata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    09:58 // 25. 6. 2020.

    Sve to treba isporuciti u zemlje EU, one su krive sto su oni ovde, mi nemamo nista sa tim i ovako imamo dovoljno svojih problema!

  • direktno iz Vojnegovac

    02:08 // 25. 6. 2020.

    nemojte zaboraviti da im pored toalet papira ostavite i grudve zemlje. da ne bude posle nismo dobri domaćini.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: