Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 31. 12. 2013.

| Društvo

Priznanje za niške volontere

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Nišvil džez festival volonteri
Najbolji, "Made in Niš"; foto: Ana Krstić

U anketi Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) među 10 najbolje osmišljenih aktivnosti za mlade u 2013. godini prvo mesto je pripalo volonterima Nišvil džez festivala.

Koncept volontiranja na niškom džez festivalu, u čijoj organizaciji je ove godine učestvovalo više od 300 volontera, među kojima i stranci iz 15 zemalja, dobio je najviše glasova na društvenim mrežama, ali i među članicama KOMS-a.

- U vreme kada se uz pojam volonterizam vezuje više pežorativno nego humanitarno značenje, Nišvil je primer dobre prakse, koji pokazuje da mladi gaje kulturu volontiranja i žele da doprinesu pravim vrednostima u jednom društvu - piše u obrazloženju.

Kako su se volonteri pomagali, ali se i provodili na Nišvilu, možete pogledati u foto-galeriji Ane Krstić - ovde.

Nišvil volonteri foto: Ana KrstićMeđu najboljim projektima i idejama našla se i Strategija za bezbednost mladih Niša, koju su inicirali Media&reform centar Niš i "Proaktiv". Reč je o prvom dokumentu takvog tipa u Srbiji, a Skupština Grada usvojila ga je pre nekoliko dana.

Krovna organizacija mladih Srbije predstavlja najviše predstavničko telo mladih u Srbiji. Reč je o savezu udruženja koji trenutno okuplja 68 organizacija članica 

Ova organizacije bi za 15ak dana bi trebalo da izabere novog predsednika, a vođa volontera sa Nišvila Marjan "Doca" Cvetković trenutno je jedini kandidat za tu funkciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milutin M.

    10:54 // 3. 1. 2014.

    Bravo za mlade. Potrebno je da vas svi mi podržavamo kada uprava grada ne želi. Samo napred, ponosimo se vama.

  • GradjaNin

    01:47 // 1. 1. 2014.

    Doco, napred do pobede! Uz tebe smo!

  • Natalija K.

    18:53 // 31. 12. 2013.

    Devojka koja je slikala ovu sliku (gore) je Tijana Lazic, a ne Ana Krstic. Znam to zato sto sam ja ova cura na slici. Pozdrav!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: