Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 1. 12. 2023.

| Društvo

“ProGlas”-u otkazan prostor u Vranju, tribina će se održati na otvorenom

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Vranje - Dobro došli u Vranje
Sala otkazana, tribina na otvorenom; foto: M. D.

Menadžment vranjskog hotela u kome je trebalo da se održi tribina inicijative ProGlas otkazao je prethodno zakazani zakup konferencijske sale, ali uprkos tome događaj će se održati i to napolju - na platou kod Robne kuće.

Iz te inicijative saopštavaju da će deo inicijatora i autora teksta ProGlas ipak posetiti Vranje, pa će u subotu, 2. decembra, oko 12:30, glumica Svetlana Bojković, pisac Miodrag Majić, profesor Univerziteta Miodrag Jovanović i pisac i izdavač Gojko Božović prvo položiti cveće na spomenik Bori Stankoviću u Gradskom parku, a onda u centru grada i razgovarati sa građanima.

Deo inicijatora i autora teksta ProGlas, posetiće Vranje uprkos iznenadnom otkazivanju ugovorenog zakupa prostora u hotelu Royal Putnik od strane menadžmenta hotela. Tribina je trebalo da bude održana od 13 sati u konferencijskoj sali hotela, čiji je menadžment, suprotno inicijalnom dogovoru, organizatorima saopštio da su se javile "nepredviđene okolnosti" zbog kojih je iznajmljivanje sale nemoguće - saopštavaju.

Sala je otkazana, ali će se tribina ipak održati i to na otvorenom. Iz te inicijative kažu da će se učesnici prošetati niz šetalište niz Ulicu kralja Stefana Prvovenčanog, sve do platoa kod Robne kuće, gde će Vranjanci moći da ih sretnu, razgovaraju sa njima i potpišu tekst ProGlasa.

Nakon Vranja, ekipa ProGlasa kreće za Leskovac, gde će takođe održati tribinu, od 18 sati u sali Doma penzionera (Stojana Ljubića BB).

Podsećamo, ProGlas ima za cilj da podstakne građane Srbije da u što većem broju izađu na decembarske izbore i tekst je za dve nedelje potpisalo više od 160.000 građana.

Ceo tekst ProGlasa dostupan je na sajtu, gde svi zainteresovani građani mogu da potpišu ovu inicijativu.

Njegovi pokretači i autori teksta su akademici Ljubomir Simović, Vladimir Kostić i Vladica Cvetković, profesori Univerziteta Ivanka Popović, Miodrag Jovanović, Filip Ejdus i Tamara Džamonja Ignjatović, sudija i pisac Miodrag Majić, glumica Svetlana Bojković, reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić, pisac i izdavač Gojko Božović, reditelj Srdan Golubović, novinarka Biljana Stepanović, novinar u penziji Petar Peca Popović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • toza

    16:27 // 2. 12. 2023.

    'Nepredviđene okolnosti" u prevodu su pritisci iz S(n)S sekte.

  • Milutin M.

    19:35 // 1. 12. 2023.

    Ni u Nišu neće biti bolje. Nema ovde ni prostora ali ni ljudi da to podrže. Mrtvo more. Ugasite svetla.

  • Dragan Petrovic

    19:11 // 1. 12. 2023.

    U Vranje nema laganje...nema ni hotela za neistomisljenike...na sta ce da lici ako se vlast nekada promeni...poltroni i dupeuvlakaci,sigurno ce biti perjanice izbornih manipulacija,vec su se u startu pokazali falsifikatima,a Madjari vec hrle u Vranje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: