Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 29. 11. 2018.

| Društvo

Probijeni rokovi za izgradnju parkinga i preseljenje klinika u niškom KC

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Izgradnja-parkinga-KC3,-novembar-2018;-foto:-JV-J.-A
Zaposleni i pacijenti će morati još malo da se strpe za nova parking-mesta; foto: JV/J. A.

Iako su sami saopštili, “zadali”, a sada i probili rokove za izgradnju parkinga između starog i novog Kliničkog centra, kao i za preseljenje pojedinih klinika u staru zgradu hirurgije, iz Uprave KC kažu da za selidbu “zvaničan rok nije ni postojao”, a da su izvođači tražili da se produži rok za završetak parkirališta. Izgradnja-parkinga-KC2,-novembar-2018;-foto:-JV-J.-A Pre desetak dana su se ovako odvijali radovi na izgradnji parkinga; foto: JV/J. A.

Sredinom septembra su počeli radovi na parceli pod restitucijom, između starog i novog Kliničkog centra, na kojoj se već više od dva meseca gradi parking. Trebalo je da bude završen sredinom ovog meseca, ali je rok koji su iz Kliničkog centra saopštili probijen. Iz Uprave KC kažu da je tako zato što je izvođač tražio još malo vremena da završi parkiralište.

Novi rok da zaposleni i pacijenti dobiju nova mesta za parkiranje je, prema njihovim informacijama, "uskoro".

Izvođač radova koji se bavi sređivanjem i asfaltiranjem parking prostora, nadzornim organima je uredno prijavio produžetak roka za završetak radova, sa čime su upoznati i nadležni organi u Upravi KC Niš i resornom Ministarstvu. Prema informacijama koje Uprava niškog KC ima, sređivanje parking prostora trebalo bi da bude završeno uskoro - navode u KC. Izgradnja-parkinga-KC1,-novembar-2018;-foto:-JV-J.-A Izvođač tražio da se produži rok za završetak parkinga; foto: JV/J. A.

Podsetimo, prostor između novog i starog KC, koji je bio namenjen za Medicinski fakultet, je pod restitucijom.

Iako naslednici traže da im se zemljište vrati, izgradnja parkinga se privodi kraju. Dozvolu za to dao je Sekretarijat za planiranje i izgradnju, a sekretar Igor Igić je poručio da je upravni postupak opcija za one koji misle da su oštećeni u postupku izdavanja ove dozvole.


"Uskoro" rok i za preseljenje klinika i ambulanti

Iako je "kraj oktobra" kao rok da se presele klinike u staru zgradu hirurgije, "zadao" sam direktor Zoran Radovanović i novinarima više puta ponovio da će radovi biti gotovi do tada, iz Uprave sada kažu da "nema kašnjenja, jer zvaničan rok nije ni postojao". radovanovic sotirovski Radovanović uveravao da će do kraja oktobra biti završena selidba; foto: JV/J. A.

Nema kašnjenja niti problema sa najavljenim preseljenjem klinika, jer zvaničan rok nije ni postojao, već se radilo o grubim procenama, a na osnovu podataka koje je Uprava KC Niš dobijala od nadzornih organa koji se bave adaptacijom prostora stare zgrade hirurgije - kažu u KC.

Tvrde da se posao u staroj zgradi hirurgije, koja se nalazi kod glavnog ulaza u stari KC, privodi kraju i da će uskoro sve biti spremno za preseljenje klinika i specijalističkih ambulanti u novi-stari prostor.

Ipak, "priznaju" da su se radovi odužili, a kao razlog navode to što se pored planiranih, odvijaju i drugi "dekorativni" radovi. Stara-zgrada-hirurgije;-foto:-JV-J.-A I selidba u staru zgradu hirurgije bi trebalo da se završi uskoro; foto: JV/J. A.

Kako je zahvaljujući naporima i zalaganjima svih nadležnih u KC Niš, predsednika Nadzornog i Upravnog odbora, koji su se maksimalno založili da rekonstrukcija i adaptacija starog prostora bude što kvalitetnije urađena, adaptiraju se i neki delovi zgrade koji ranije nisu planirani, a radi se i reparacija plotni salskih vrata, te zbog toga adaptacija, a prema objašnjenjima nadzora i izvođača radova, traje duže nego što je procenjeno, ali se uskoro privodi kraju, nakon čega će i Klinike i ambulante biti preseljene - pojašnjavaju.

Ranije je napravljen i tačan plan i raspored, te će nakon selidbe pacijentima sve biti dostupno na jednom mestu, a kupljena je i nova oprema za pojedine klinike.

Podsetimo, renoviranje zgrade stare više od 80 godina, u kojoj je nekada bila hirurgija, počelo je početkom oktobra, a tada je direktor Radovanović uveravao da će do kraja oktobra internističke ambulante i dnevne bolnice, kao i Očna i ORL klinika, biti na novoj lokaciji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vinski i svinjski

    11:18 // 30. 11. 2018.

    Zasto zuriti kad se pacijenti prebacuju u Srbiju na lecenje u KC u Beograd i Novi Sad.

  • Nislija Nis

    06:42 // 30. 11. 2018.

    Kod ovakvih građ. radova neminovno je da dođe i do zastoja usled nekih nepredviđenih okonosti. Konkretno,to zemljište koje je bilo nasipano rizlom i to decenijama bilo tako!Sada usledkada se radi na izgradnji parkinga, normalno je da se javljaju poteškoće koje prouzrokuju i produžetak izgradnje. Ali pošto ti rokovi nisu zacrtani kao i u ovom slučaju, besmisleno je i licemerno prozivati KC Niš!

  • Nn

    20:52 // 29. 11. 2018.

    Vrlo prosto - dok god nema sankcija ukoliko se rok probije, do tad će i da se probijaju. Ako su onaj malecki parking kod doma zdravlja radili celo leto, ovaj pre narednog leta neće sigurno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: