Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 22. 5. 2019.

| Društvo

Probijeni rokovi za završetak ulice u Babušnici, građani negoduju

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Mesecima radovi stoje
Mesecima radovi stoje; foto: Lj. F.

Građevinske mašine parkirane na ulici, otvoreni kanali za cevi i nasipan šljunak, mesecima su slika Ulice Borisava Stefanovića u Babušnici. I dok građani koji žive u ovoj ulici kažu da će radovi biti gotovi “za nekoliko godina”, iz Opštine Babušnica odgovaraju da će se uskoro nastaviti.

Iako je rok za završetak radova bio još septembra prošle godine, radovi na ulici nisu ni blizu završetka. Građani koji žive u ovoj ulici kažu da ne znaju zbog čega mašine ne rade, iako je građevinska sezona uveliko u toku.

Ovakvo stanje je od prošle godine. Kad se počelo sa radovima, mislili smo da će se to brzo završiti, ali su radovi samo odjedanput stali. Prvo je nasipan tampon sloj, a onda je kopano za cevi. Stvarno ne znam šta rade - pita se jedan stanovnik ove ulice.

I drugi žitelji nemaju informacije zbog čega se ne radi, a žale se da zbog raskopane ulice ne mogu svoja kola da parkiraju u garažama, već ih najčešće ostavljaju u susednim ulicama. Probijen rok za završetak Probijen rok za završetak; foto: Lj. F.

Završiće se ulica, ali najverovatnije za nekoliko godina - ironično odgovara Babušničanin.

U Opštini kažu da je razlog probijanja rokova greška u projektu i da će se ovih dana radovi nastaviti.

Radilo se do decembra, međutim, došlo je do greške prilikom projektovanja cevi, jer su pogrešni premeri upisani. Projekat je izmenjen, uskoro bi trebalo da počne da se radi. Rok za završetak radova je pomeren za period dok je gradilište bilo konzervirano - kažu u Opštini.

Mašine stoje parkirane Mašine stoje parkirane; foto: Lj. F. Dodaju da su imali i problema što je nadzorni organ podneo ostavku, te je i tu bila nova javna nabavka za izbor novog, što je takođe uticalo na odlaganje radova.

Kako je definisano trojnim ugovorom između Opštine Babušnica i Ministarstva privrede, koji zajednički finansiraju radove, i izvođača radova, dodatne nepredviđene radove koji su nastali zbog greške u projektu, platiće poreski obveznici.

Vrednost radova na rekonstrukciji ulice je oko 26 miliona dinara, dok je za nepredviđene radove do sada izdvojeno 2,5 miliona dinara. Novi rok do kada će se radovi završiti i stanovnici ulice dobiti asfalt još se ne zna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dokle bre vise

    13:19 // 24. 5. 2019.

    Sta se desava sa strujom,nestaje svaki dan,riknuce nam uredjaji,ko ce to platiti???

  • Selo

    14:17 // 22. 5. 2019.

    Probijen je rok i za lokalnu pijacu,pa je ponedeljom pijaca po ulicama,a opstina im naplacuje pijacnu taksu.Komedija.Da ne pisem o putevima ka Zvoncu,Leskovcu,Pirotu,mada i u camoj varosi rupe na sve strane.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: