Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:35, 26. 1. 2024.

| Društvo

Problem grejanja i hladnoće u školi u Niškoj Banji i oprečne tvrdnje roditelja i direktora

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Ivan Goran Kovačić
Upitno da li je problem zaista rešen; foto: JV / N. Đ.

Nakon što se činilo da je problem oko grejanja u OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Niškoj Banji konačno rešen, učenike su na samom početku drugog polugodišta ponovo sačekali hladni radijatori. Direktor Darko Milojković kaže da su učionice bile hladne samo u ponedeljak, zbog probe novog kotla, ali roditelji ipak tvrde da sve do juče njihovoj deci nije bilo toplo.

Zbog postavljanja novih kotlova u Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić” učenici su bili bez grejanja krajem prošle godine, a taj period premostili su uljanim radijatorima koje su roditelji u dogovoru sa školom pozajmili.

Da će drugo polugodište početi u boljim uslovima, bilo je očekivano s obzirom na to da je firma Nica Contruction radove otpočela još tokom leta prošle godine i da je za taj posao dobila 50.301.658,80 dinara.

Ipak, učenike, ali i roditelje sačekala je neprijatnost kada su u ponedeljak, 22. januara, učionice ponovo bile hladne.

Deca se razboljevaju i samovoljno napuštaju nastavu jer ne mogu da sede u ledenoj učionici. Niko nas ne obaveštava o tome, razredni je neupućen, a ostali se prave ludi. Mi smo prestali dete da šaljemo u školu, ali mislim da je ovo stvarno prekrdašilo nemar i nebrigu za decu - rekla je majka jednog učenika.

Zbog toga su, potvrđuju roditelji, časovi bili skraćeni i danas iako se činilo da je u učionicama toplije.

Na upit novinarke Južnih vesti o tome zbog čega radijatori nisu grejali, direktor Milojkovć kaže da je to bio slučaj samo u ponedeljak zbog probe i uverava da su učionice od tada tople. Roditelji ipak tvrde drugačije, uz isticanje da su se deca smrzavala i u narednim danima, sve do juče, ali da je to i zbog toplijeg vremena.

Roditelji sumnjaju da nešto nije bilo u redu prilikom uvođenja novog grejanja na pelet.


Reagovale i političke stranke

U ovaj slučaj umešali su se i iz Gradskog odbora SSP-a.

Kako navode u svom saopštenju, problem je u tome što novi kotlovi koriste pelet, a očekivana toplota ne dolazi do samih radijatora. Dešava se, kažu, da su učionice u prizemlju toplije, a učionice na spratu znatno hladnije pa pitaju "ko je i gde zakazao?".

Treba napomenuti da su tokom jučerašnjeg dana roditelje na roditeljskom sastanku sačekali užareni radijatori i tople učionice, pa se roditelji sada pitaju da li je uzrok problema konačno otklonjen ili je to samo bio pokušaj da se "roditelji primire" - navode iz SSP-a.

Napominju i to da je roditeljima posebno zasmetala navodna priča razredne starešine da je škola sada uređena i da se do predstojećih lokalnih izbora može urediti još koji deo na njihov predlog, ali da roditelji to imaju u vidu za nadolazeće izbore.

Sada se postavlja pitanje da li je politika i promovisanje vladajuće političke partije postala sastavni deo vođenja roditeljskih sastanaka i od koga su dobijene "takve smernice", da li od direktora škole ili možda predsednika opštine - upitali su iz stranke.

Podsetimo, roditelji su još prošle godine negodovali zbog radova koji nisu završeni tokom letnjeg raspusta, pa su deca deo prvog polugodišta bila bez grejanja ili uz uljane radijatore, ali je olakšavajuća okolnosti bila ta što temperature nisu bile u minusu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stanovnik iz komšiluka

    22:53 // 27. 1. 2024.

    Možda i deca otvaraju prozore na učionicama i tako dodatno sprečavaju da se učionice ugreju. Deca su to, ne ćute o svemu kad se nađu van škole,pa se sve čuje. Svakako je glavni cilj biti van škole i gubiti časove.

  • BUDIMO REALNI

    21:02 // 27. 1. 2024.

    Slucajno sam ucenik te skole, od utorka je sve bilo sasvim u redu, do pre ove zime nismo imali adekvatnu izolaciju, pa je bilo mnogo hladnije nego sada. Skola jeste renovirana, spolja imamo mnogo lepsu fasadu, novi krov, ucionice su okrecene, vise nema rupa u zidovima, dobile su zavese, informaticki kabineti imaju nove kompjutere, sala za fizicko je renovirana. PRESTANITE LAGATI, BRAVO DIREKTOR!!!

  • hm

    11:33 // 27. 1. 2024.

    @Redar

    Ovo sto si napisao je u rangu onog, kad se na pitanje "ko je ovo uradio" odgovara sa "nisam ja i necu vise to da radim".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: