Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 5. 9. 2016.

“Problematični” nastavnik se preko suda bori za oduzetu licencu

490x370-490x370-OS-Cele-kula Sud će dati konačnu reč; foto: JV arhiva

Nakon što mu je, zbog navodnog nasilja prema direktorki, Ministarstvo prosvete oduzelo dozvolu za rad, nastavnik matematike iz niške OŠ “Ćele kula” Ljubiša Dinić pokrenuo je postupak pred Upravnim sudom kojim će pokušati da povrati licencu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Petra Ilic

    15:56 // 5. 9. 2016.

    U prosveti se samo tuzakaju.Pozdrav za istoričaru Vučković Draganu

  • Lj

    18:24 // 5. 9. 2016.

    Nezakonito je pokrenut postupak i suspenzija, nezakonito je doneta odluka o otkazu sve suprotno Zakonu o upravnom postupku po kome se mora voditi diciplinski postupak. Nezakonito postupak u skoli vodi advokat pise u ZOSOVu, a to Mitic veoma dobro zna.Apelacioni prekrsajni sud doneo odluku da nema nasilja ali i to nije postovano i prosledjeno.Uzeti 400000 din. i braniti nezakonje nije lako od adv.

    • Душан

      20:21 // 5. 9. 2016.

      Док општине школама дају новац за текуће потребе на кашичицу или, што је још чешће, не дају никако, када су у питању адвокати, тада се пара одваја без проблема. Постоје школе у којима је на адвокате утрошено и до двадесет хиљада евра за неколико година суђења, а да се истовремено саме школе распадају, фасаде руниране, влага у учионицама, намештај никакав, о школским училима и да не говоримо

  • marija

    20:44 // 5. 9. 2016.

    Kakav brilijantan zakljucak "brilijantnog " advokata skole:"svojevrstan pritisak na školu da uradi nešto što je nezakonito”. Pa upravo škola bahato nece da postupi po odluci suda, ponaša se kao da je iznad zakona i placa od para gradjana Srbije novčane kazne od po 100.000 dinara. Ko je ovde lud!?

  • Crveni Rendzer

    22:36 // 5. 9. 2016.

    U školama se ništa ne zataškava i direktori nemaju nikakvu moć i sve se radi po zakonu i inspekcija radi svoj posao i nema trgovine, pretnji i ucena i svi su srećni i zadovoljni...ali u nekoj drugoj dimenziji

  • marija

    23:00 // 5. 9. 2016.

    kakva brijaljntna izjava brilijantnog advokata skole "svojevrstan pritisak na školu da uradi nešto što je nezakonito”.Od kad je to izvsrni sud nezakonit? KO se to bahati i ne poštuje odluke suda a naplacuje basloslovne honorare od skole? Od čijih para skola plaća novčane kazne?Ko ovde vodi skolu u finasijsku propast?

  • Lj

    00:01 // 6. 9. 2016.

    I jos ovo, resenja se ne OBARJU, ona se PONISTAVAJU. Obaraju se protivnici u ringu.

  • Milan

    00:04 // 6. 9. 2016.

    Svojevremeno sam bio polaznik skole mladih matematicara gde je nastavnik Dinic bio jedan od predavaca. Izuzetno los pedagog i didakticar. Ako je takav prema polaznicima koji su prolazili kroz kvalifikacioni test da bi to postali (dakle nisu neki lenjivci i netalentovani), mogu da mislim kako je redovnim ucenicima... Lako je dati zadatak sa olimijade, ali ajd nauci ucenike da ih resavaju.

    • M

      19:46 // 6. 9. 2016.

      Kojim slucajem taj Dinic ima od svojih ucenika 3 profesora na PMF u Nisu i 10 profesora matematike. Toliko da li zna ili ne zna da nekog nauci i prenese znanje. A uzgerd on je inicijator te skole za talentovane ucenike iz matematike i matematickog odeljenja u gimnaziji S. Markovic.
      Prirodno je da neko ne mora svakom da odgovara. Jedino je taolet papir dobar za svakog, zar ne?

    • Milan

      00:53 // 7. 9. 2016.

      @M Losa Vam je analogija. Vi iz cinjenice da smo transplantirali jetru izvodite zakljucak da imamo savrseno zdravstvo, dok nam hiljade pacijenata umiru jer nemaju gazu. Doticni ocigledno pati sto je "zaglavljen" u osnovnoj skoli, a misli da je genije koji zasluzuje Harvard, i onda ucenicima daje zadatke sa olimpijada, umesto da im piramidu znanja gradi strpljivo i polako, od baze prema vrhu.

  • Lj

    00:06 // 6. 9. 2016.

    Dusan je apsolutno u pravu. Srednje skole brani R. pravobranilac. Tako treba i za OS, da ih brani Opstinski (Gradski) bravobranilac, a ne da se neko razbacuje parama. Ili jos bolje da to finasiraju sami direktori iz svojih novcanika.

  • Rosuljac Nislija-Dragoljub Stamenkovic

    10:23 // 6. 9. 2016.

    Ljuba će ostvariti pravdu ! Podrška !

  • nenad 2008

    15:32 // 6. 9. 2016.

    "LJ" kažete "sve je nezakonito". Neka je tako. Ali, jesu li i roditelji /i deca/ u izražavanju nezadovoljstva, barem malčice u pravu? I drugi nastavnici matematike uče decu, mogu biti i strogi, ali ovakav pristup, u edukaciji dece, poput "spornog" nema./ili moja malenkost za 16 god. škole nije naišla/

    • marija

      16:50 // 6. 9. 2016.

      Ovde se ne raspravlja o tome kakav pristup Ljubisa ima u edkuaciji dece i da li je strog nastavnik, nego se radi o sukobu direktora skole sa zaposlenim i mobingu nad zaposlenim

  • Oscar Pitagor

    19:51 // 6. 9. 2016.

    Бата Љубо, зашто не јављаш да водиш рат па да Те и ја мало нападнем.
    Ајде нагоди се с људима, опраштај паре и лиценцу али да Ти дају да будеш бар мало диша.
    Иначе, законске одредбе о лиценцама су противуставне. Лице са одговарајућом школском спремом и лекарским уверењем се не може условљавати нпр. лиценцом. За насиље се може кажњавати прекршајно или кривично али се не може оспоравати право на рад.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: