Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 2. 9. 2016.

“Problematičnom” nastavniku matematike oduzeta licenca

490x370-490x370-OS-Cele-kula-foto-Boban-B Nova školska godina počela bez Dinića; foto: B. B, arhiva JV

Nekoliko meseci nakon što je navodno nasrnuo na direktorku i vikao na nju “ugrozivši joj psihičko i emotivno zdravlje”, nastavniku matematike i informatike niške OŠ “Ćele Kula” Ljubiši Diniću Ministarstvo prosvete je oduzelo dozvolu za rad.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • marija

    13:06 // 2. 9. 2016.

    Da li je Osnovna skola Cele kula iznad zakona kad ne postuje odluke suda?
    Od cijih para se placaju novcane kazne?

  • John Terry

    14:59 // 2. 9. 2016.

    Tuzno, unistise mi naprdnjaci skolu. Bese nekad jaka. Ljubisa Ćopa Dinić svakako je strog čovek koji je fanatičan što se tiče matematike, i nas je često držao na dodatnoj nastavi i spremao za takmičenja. Ja to tad nisam tako gledao ali sada sam zahvalan jer se trudio oko nas. On nasilnik nije, a kako se danas biraju direktori, ne bi me čudilo da neko pikira njegovo radno mesto. Tužno.

  • zozy

    15:08 // 2. 9. 2016.

    Kao njegov bivsi ucenik mogu da kazem da je odavno trebao da izgubi licencu ida su svi navodi predhodne direktorke su tacni. Najgori profesor koji je ikada radio u Cele kuli

    • Laki

      22:53 // 3. 9. 2016.

      Zozy, verovatno ti nije poklonio ocenu pa tako zboris, kod njega nema poklona bez obzira sta ti je mama ili tata.
      Koliko zna ili ne zna govori samo to da od njegovih ucenika 10 su profesori matematike i tri doktora naike na PMF u Nisu. Ako znas sta je sta onda je to i previse od jednog nastavnika iz OS

  • Goran

    15:23 // 2. 9. 2016.

    Još jedna nezakonitost u radu škole i resornog Ministarstva. Ministarstvo nije smelo da oduzme licencu dok se postupak pred sudom ne okonča. Sud naložio da se nastavnik vrati na posao. I šta dalje? Problem se više produbljuje, a sve će to na kraju morati škola debelo da plati. Škole iz greške ide u još veću grešku. Direktor je odgovorno lice i moraće za ovu igrarija debelo da odgovara.

    • nenad 2008

      17:15 // 2. 9. 2016.

      Kažete da je fanatičan, da je često držao dodatnu nastavu. U pravu ste. Svaka čast angažovanju. Ali nastojati, da deca jednako znaju, zapravo, da moraju znati čini se apsurdnim. Budućim trgovcima, kuvarima, poslastičarima i sl. nije potrebna Ljubina "viša" matematika. Za one koji bi nastavili,prirodne nauke, to je već druga priča. Nije bilo selekcije !? Zato i postoji SEKCIJA MATEMATIČARA.

  • Crveni Rendzer

    15:32 // 2. 9. 2016.

    @zozy a kakav ti je bio nastavnik srpskog jezika?

    • Ivan

      20:39 // 2. 9. 2016.

      Mislim da je to ocigledno.

  • xenon

    12:11 // 3. 9. 2016.

    Moj profesor, genijalan kao i svi genijalci ekscentrican, da je vise takvih skole bi nam licile na nesto i ne bi imali toliko odlikasa koji sricu slova i koriste kalkulator za proste matematicke radnje.

  • Rosuljac Nislija-Dragoljub Stamenkovic

    18:36 // 3. 9. 2016.

    Dinić je nastavnik koji traži onoliko koliko je programom predviđeno. Možda je,kako neki kažu ,STROG ali je pravedan i pošten čovek.

  • Lj

    23:04 // 3. 9. 2016.

    Cudno je da se skola javi kada je Ministarstvo greskom zbog (ne)znanja prosvetene inspekcije uradilo potez koji pada na Upravnom sudu. Skola prekrsila calan 32,33,35 Zakona o upravnom postupaku.
    Po slicnom dogadaju postupanja postoji i Presuda Osnovnog suda u Zrenjaninu 19П1 br. 415/2012 od 07.03.2013. god. koju je potvrdio i Apelacioni sud u N. Sadu Гж1 2216/13 od 26.12.2013. godine.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: