Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 31. 1. 2019.

| Društvo

Problemi meštana Rakite i dalje nisu tema lokalne Skupštine u Babušnici

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Po četvrti put se ne raspravlja o stanju u Rakiti
Po četvrti put se ne raspravlja o stanju u Rakiti; foto: G. K.

Ni na četvrtoj sednici zaredom, odbornici vladajuće većine u babušničkoj Skupštini nisu glasali da se u dnevni red uvrsti tačka koja se tiče dešavanja u selu Rakita. Dok opozicija smatra da na ovaj način vlast pokazuje da ne vodi računa o svojim građanima, u vladajućem SNS-u kažu da je čitanje obaveštenja Opštinske uprave na sednici krajem prošle godine, sasvim dovoljno. Predsednik Skupštine Dejan Lazarević kaže da on i dalje insistira da se o tome raspravlja.

Kao i na prethodnim sednicama, za predlog Dragana Petrovića (SDPS) glasalo je samo 3 odbornika opozicije, dok iz vladajuće koalicije niko nije glasao.

Predlog je bio da se raspravlja o tome, imamo i kompletne mere za prevazilaženje problema. Ali odbornici uporno odbijaju da govorimo o tome, ne vodeći računa o svojim građanima - smatra Petrović.

Tako su, po četvrti put, odbornici većine odbili da govore o problemima meštana Rakite, paljenju kamp-prikolica koja je služila kao magacin, o tuči obezbeđenja i meštana, o pronađenoj bombi u selu, kao i o opštoj pobuni meštana protiv izgradnje i konstantnih protesta.

I pored ranijeg obećanja vladajućeg SNS-a da će tražiti od predsednika Skupštine da se o tome raspravlja, šef odborničke grupe ove stranke Zoran Ignjatović smatra da je čitanje izveštaja Opštinske uprave o svim njihovim aktivnostima od 2012. do 2018. godine na sednici održanoj 20. decembra prošle godine sasvim dovoljno.

Na jednoj sednici od prošlih sednica bio je kompletni izveštaj o svemu šta je opština radila, kako je davala dozvole i sve. To je sasvim dovoljno obaveštenje odbornicima, ne znam šta vi drugo očekujete - kaže Ignjatović.

Od prve sednice lokalnog parlamenta, kada je opozicija tražila da se raspravlja o alarmantim dešavanjima u Rakiti, prošlo je dva i po meseca, a predsednik Skupštine Dejan Lazarević kaže da i dalje insistira da se na “nekoj od narednih sednica o tome govori”, ali ne precizira na kojoj. Predsednik Skupštine ne zna kada će se o tome raspravljati Predsednik Skupštine ne zna kada će se o tome raspravljati; foto: JV

Ja i dalje insistiram i sve vreme ću insistirati. Za taj predlog mora da glasa većina odbornika. Za predlog je glasalo samo 3 odbornika, ostali ne glasaju, tako da do sada nije bilo potrebne većine - kaže Lazarević.

On je ponovio da će insistirati i na sastanku vladajuće koalicije da se o tome razgovara, ali da je bitnije da se o tome razgovara u Skupštini. Ipak, tu tačku dnevnog reda, nije predložio ni na jednoj od proteklih sednica.

Nemam razlog da to ne stavimo na dnevni red i insistiraću i dalje. Smatram da treba ovaj predlog treba da potegne od vlasti jer ima svu potrebnu logistiku, nego da potekne od nekog odbornika koji nema sve relevantne činjenice - objašnjava predsednik Skupštine.

Tako, muke meštana Rakite i dalje nisu predmet rasprave lokalnog parlamenta, a u selu je trenutno mirno, jer radovi stoje zbog zabrane gradnje koju je donela opštinska Građevinska inspekcija, ali i Republička inspekcija za zaštitu životne sredine.

Podsetimo, na poslednjoj sednici u prošloj godini takođe se nije raspravljalo o stanju u Rakiti, a predsednica Opštine Slađana Nikolić rekla je da je stvar uzela maha i da je jasno "da se ovde radi o borbi protiv vlasti i predsednika Vučića".

Lokalni parlament sredinom decembra po drugi put nije raspravljao o stanju u Rakiti, kao što su odbornici vladajuće većine i sredinom novembra odbili da razgovaraju o tome, pravdajući se da nisu bili dovoljno upoznati sa problemom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Mile

    07:52 // 1. 2. 2019.

    Moraju u Beograd po svoje mišljenje.

  • Ojha

    21:18 // 31. 1. 2019.

    Bito da je perin postao faca kao rus,ali opet se vratio u maticni srs tj sns.

  • LJubisa

    17:44 // 31. 1. 2019.

    Vecina rukovostva iz malih sredina su BESKICMENJACI koji nemaju svoj stav po svim pitanjima pa o pitanjima o svojoj okolini.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: