Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 21. 11. 2013.

| Društvo

Problemi sa konkursom za zapošljavanje u Medijani

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Niš iz vazduha
Neobavešteni i obavešteni; Foto: Dejan Jocić

Od 102 kandidata za 8 radnih mesta u niškoj Opštini Medijana, na testiranju se pojavilo svega 37. Kandidati tvrde da nisu bili obavešteni, Komisija da je sve bilo regularno.

Kandidatkinja koja se javila Južnim vestima, ne želeći da se njeno ime objavi, tvrdi da joj je prilikom predaje konkursne dokumentacije rečeno da će biti obaveštena o datumu testiranja.

- Oni su mi uzeli papire i samo rekli "pozvaće me" kad bude trebalo da se obavi razgovor. Ali, niko me nije pozvao, niti sam obaveštena bila za ta testiranja - tvrdi naša sagovornica.

Pored toga, još jedan kandidat je poslao e-mail u kome je naveo identično iskustvo.

Ipak, u Opštini tvrde da nikakvih neregularnosti nije bilo, a da su kandidati o terminu testiranja bili obaveštavani putem sajta Opštine, uz napomenu da je i u tekstu konkursa pisalo da će tako biti.

- Mi smo u samom oglasu napisali.. evo, u tekstu konkursa doslovno piše "Testiranje i obavljanje razgovora sa prijavljenim kandidatima koji ispunjavaju uslove oglasa, vršiće se na osnovu poziva koji će biti objavljen na sajtu Gradske opštine Medijana". Dakle, svi kandidati su unapred bili informisani gde će moći da nađu informacije o terminu testiranja - kaže načelnik Opštinske uprave Aleksandar Radojković.

tekst konkursa detalj iz teksta konkursaČinjenicu da je jedva jedna trećina od pozvanih došla na testiranje Radojković nije želeo da komentariše.

Podsetimo, Opštinska uprava Medijane raspisala je krajem oktobra konkurs za 8 radnih mesta i to za "poslove protokola", "poslove pisarnice", "poslove izvršenja budžeta", "komunalne poslove" (3 osobe), "pripravnika" i "higijeničarku".

Kako je objavljeno na sajtu Opštine, na konkurs je pristiglo ukupno 210 prijava, od čega su 102 kandidata imala potpunu i urednu dokumentaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • perisa simonovic

    14:31 // 9. 12. 2013.

    Nisu samo tu namesteni konkursi.Sta je sa hitnom pomoci gde URS vec 6 godina zaposljava kadrove i osim clanova Urs-a nemoze niko drugi da se zaposli.29 radnika je zaposljeno iz URS-a.Ima dokaza za to!

  • localloyal

    18:05 // 22. 11. 2013.

    I kako su se stranke dogovorile oko kandidata? Nemojte da se svadjate zbog nas koji nismo clanovi nijedne :)

  • Градски одбор СРС Ниш

    16:54 // 22. 11. 2013.

    Оно што су радиле демократе, сада настављају да раде УРС, СПС и напредњаци.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: