Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 7. 8. 2018.

| Društvo

Problemi sa vodom i asfaltom u Šljaci i Sarajevskoj možda budu rešeni dogodine

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
saravejska
Da li će i tada biti rešen problem?; foto: A. S.

Mukama meštana naselja Šljaka u Nišu, koji non-stop ostaju bez vode zbog loše i dotrajale vodovodne mreže, kako kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović, neće doći kraj bar još godinu dana. Ista stvar je i sa asfaltiranjem Sarajevske ulice u ovom delu grada koja će se, kaže Bulatović, raditi 2019, što je ujedno i predizborna godina.

Svako malo i žitelji Šljake ostaju bez vode. Zbog toga su i protestovali, a gradska vlast im je obećavala rekonstrukciju vodovodne mreže u toku 2018. Međutim, to se nije dogodilo, pa su meštani 3. avgusta u svom naselju “sastančili” sa prvim čovekom Niša.

Na ovu temu, kaže Bulatović, održan je sastanak sa nadležnim predstavnicima grada gde je kao prioritet dogovoreno hitno pokretanje procedure za zamenu celokupne vodovodne mreže u naselju Šljaka, a kraj radova predviđen je za avgust 2019.

Uz konsultacije sa Savetom građana ovog naselja i u dogovoru sa njima, biće određena dinamika radova, koja podrazumeva da se do kraja avgusta tekuće godine krene u proceduru za zamenu vodovodne mreže i da se svi radovi okončaju do 1. avgusta naredne godine - naveo je Bulatović.

Podsetimo, još 2013. godine su zbog cevi koje su stare više od 20 godina u ovom naselju isključenja bila maltene svakodnevna, ali su tada u Vodovodu rekli da nema para da se vodovodna mreža promeni. I pre 2 godine su se stanovnici Šljake bunili zbog problema sa vodom, ali su tada javna preduzeća u Nišu prebacivala odgovosnost i agonija je nastavljena, pa su građani i dalje u problemu.

Oktobra 2017. meštani Šljake su protestovali, a dva dana nakon toga održan je sastanak sa gradskim većnikom Milošem Miloševićem, koji je rekao da će u 2018. najverovatnije biti rešen višegodišnji problem sa vodovodnom mrežom. Ipak, ni to se nije desilo.


I druga polovina Sarajevske dobija asfalt u predizbornoj godini?

Uklanjanje granitnih kocki, postavljanje asfalta i trotoara u Sarajevskoj, jednoj od najstarijih niških ulica koja se proteže iznad naselja Šljaka, započeto je neposredno pre lokalnih izbora 2016. godine. Asfaltirana je polovina ulice, a kompletna rekonstrukcija do sada nije završena, što naročito vozačima predstavlja veliki problem.

Bez objašnjenja zbog čega polovina ulice nije urađena u prethodne skoro 3 godine, gradonačelnik Bulatović kaže da će se na posao oko rekonstrukcije ove ulice prionuti na posao 2019. godine, što je ujedno i poslednja godina pre raspisivanja novih lokalnih izbora.

Kada je reč o Sarajevskoj ulici, ona će se raditi kroz Program održavanja u 2019. godini - rekao je Bulatović.

Podsetimo, marta 2016. počela je rekonstrukcija Sarajevske ulice i tada je urađena kanalizaciona mreža, asfalt, trotoari, a zasađen je i drvored.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    14:42 // 8. 8. 2018.

    Najvise upotrebljavana rec bulatovicevog kabineta-"trebalo bi"!
    U,prevodu:"bas me briga,daj da ih otkacim".
    Kad bi u Sljaci ziveo neki funkcioner,sto je nazamislivo,bili bi prioritet.A,tu im je verno glasacko telo!

  • Smuk

    08:58 // 8. 8. 2018.

    Kad se pada ta godina - "dogodine" ?

  • mordor

    08:32 // 8. 8. 2018.

    Mozda budu...ali verovatno nece.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: