Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 24. 2. 2023.

Problemi u programu “Moja prva plata” - traže od mladih da vrate novac

čovek za kompjuterom Nakon dva meseca rada obavestili ih da moraju da vrate platu koju su primili; ilustracija; foto: Publicdomainpictures/Axelle b

Učesnici programa “Moja prva plata” koji su se krajem prošle godine zaposlili, ovih dana dobijaju pozive Nacionalne službe za zapošljavanje odakle ih obaveštavaju da moraju da vrate platu koju su primili i da će im ugovor biti raskinut jer su uočene nepravilnosti. Iz NSZ-a kažu da se trenutno rade provere i da će tokom sledeće nedelje dati zvanične informacije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Babusnica

    09:46 // 24. 2. 2023.

    Nepravilnosti koliko hocete,kako je Tigar Tyres mogao da zaposli preko prve plate a decko je vec radio tamo preko agencije,to mu dodje druga plata.

  • slavko

    09:57 // 24. 2. 2023.

    SNS "majstori" !

  • Jovan

    10:47 // 24. 2. 2023.

    Zašto provere nisu rađene prilikom prijavljivanja na program i pre potpisivanja ugovora, nego tek sada kada su doveli mlade ljude u veliki problem?

    • Zatir

      12:51 // 24. 2. 2023.

      Jedina provera je bila dal su clanovi sns.

    • Maрко

      16:22 // 24. 2. 2023.

      Очигледно намерно није рађено. Сада када они врате те плате - прво, џабе су радили и ко може да води процес и против кога. А оно што је најбитније они су за ову годину евидентирани као "запослени"

  • Mlad

    11:16 // 24. 2. 2023.

    I posle "mladi nam odlaze"... Pa kako da ne odlaze ? Ja sam 6 meseci , svakodnevno , u jeku covid pandemija stazirao bez dinara naknade , osecao se kao otpad tih 6 meseci , i dalje mi je u glavi ideja o odlasku preko ali necu zbog roditelja , a ovoj deci neko trazi da im vrate novac , jak novac ste im dali...Krivi su oni sto su ih primali a da nisu proverili kandidate.

  • penzionerka

    11:23 // 24. 2. 2023.

    Pravila ste sami odredjivali, a ako dokementacija nije valjana - sami ste krivi.Sta hocete sad? Tako obracunavate penzije, pa trazite da vam se vrate. Dosta vise, nepismeni i nekfalifikovani!

  • FoxMulder

    11:49 // 24. 2. 2023.

    Sad treba da ih tuže jer su radili a neće im biti plaćeno. Osim toga, svi imaju potpisane ugovore. To ne može tek tako.

  • Nišlija

    11:51 // 24. 2. 2023.

    Slika i prilika u kakvom rasulu je ova država, i kakvi su na funkcijama

  • Petar

    11:58 // 24. 2. 2023.

    Svi ti programi preko NSZ su prevara i izrabljivanje, sluzi samo drzavi da na popisu ispadne da je "zaposleno" vise od 75% populacije. Sluzi samo za prikazivanje statistike i kakav smo tigar. Normalan poslodavac bi zaposlio za stalno, bilo koga, da su mu porezi i nameti daleko manji, jer u realnoj situaciji nema računicu sebi ni hleb da kupi a kamo li i jos nekog da plaća.

  • Danijela

    12:35 // 24. 2. 2023.

    Tu pogodnost su koristila deca privatnika a studiraju redovno.Čija je tu odgovornost???

  • Milos

    12:41 // 24. 2. 2023.

    mislim da treba mladi da vrate pare drzavi, pa treba im. Malo su postali razmazeni, te nece da rade prekovremeno a da im se plati, te nece nedeljom da rade, te bi isli na more. A preko tog programa prime cak 200-300 eura, malo li je. Vrlo solidna plata. Mogu i na bulevarskoj pijaci cak nesto da kupe od original garderobe.

  • Mica

    13:17 // 24. 2. 2023.

    Pre potpisivanja ugovora dobijes izjavu koju moras da potpises da nisi student..Ucesnik sam tog programa.Ugovor sam potpisala jos 29.12.2022 i izjavu da nisam student ali jos uvek nista uplaceno nije.

    • ???

      14:50 // 24. 2. 2023.

      I kako ce da dokazu da si student? Uostalom, mozes da radis i studiras.

  • 9263

    14:14 // 24. 2. 2023.

    Jasno je receno da pravo na program u ovogodisnjem trecem ciklusu imaju i studenti zavrsnih godina.

  • Irxi

    17:34 // 24. 2. 2023.

    Srbiji ne trebaju studenti, samo jeftina radna snaga.

  • Milica

    13:54 // 25. 2. 2023.

    Da li će neko ko je odobrio takve ugovore da odgovara???

  • Vv

    19:06 // 25. 2. 2023.

    Najveća sramota ikada

  • m

    18:12 // 26. 2. 2023.

    Брука и срамота, после два ипо месеца рада решили су да проверавају а сви су знали, ко треба да одговара овде?Уосталом нигде на уговору се не спомиње да не можеш бити студент, прошле године и препрошле су такође већина били студенти али тад се ћутало и сад кад морамо ми да вратимо паре које смо зарадили нека врате сви, а касније сви да покрену тужбу што су радили за џ.

  • Mb

    08:50 // 10. 2. 2024.

    Otpustiti sve uz NSZ i direktora, jer su neradom kreirali nepravilnosti, jer sz nesposobni, cesto drski, i zato sti uh nista srm sopstvene plate i ne zanima. Ne mogu ugovaraci programa da odgovaraju za bezakonje u toj sluzbi drzave, nuti mogu iki treba da vrse povracaj novca. Ta služba je izvor bezakonja i korupcije. Sramota koliko lažnih podataka iznose u javnost o navodnom porastu zaposlenisti.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: