Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:06, 1. 2. 2013.

| Društvo

Problemi zbog promene naziva ulica

Autor:Violeta StojanovićIzvor:Južne vesti
licna-karta.jpg
Ilustracija

Skupština Grada Niša trebalo bi uskoro da promeni nazive nekim ulicama sa duplim imenima, a to stvara troškove građanima zbog promene mesta prebivališta.

Zbog velikog broja duplih ulica, Skupština grada Niša, na predlog Komisije za nazive delova naseljenih mesta i nazive ulica, donela je 14 rešenja o promeni naziva ulica sa dupliranim nazivima.

Pošto su najavljene promene imena, to sa sobom donosi određene olakšice, ali takođe zahteva promene prebivališta za naseljene u toj ulici.

Mnogo će pomoći poštarima koji neće morati da lutaju gradom kako bi isporučili pošiljku, ali će odmoći naseljenima u duploj ulici koji moraju izmeniti u dokumentima naziv ulice u kojoj žive.

Promena prebivališta se može obaviti u Policijskoj upravi, a taksa košta 250 dinara.

Miloš Perčić, koji živi u Ulici Gvozdeni puk koja je pre nosila naziv 22. decembar, kaže da se stvaraju bespotrebni troškovi.

- Godinama sam živeo u ulici pod jednim nazivom i sada novi naziv iziskuje dodatne troškove. Kao da nam u ovim teškim vremenima baš to treba. Moramo da idemo u Policijsku upravu, a gužve su velike. Tek što ljudima uđe u uvo novi naziv, oni nešto promene. Jeste da to ima i dobru stranu, ali svaki put kada promene naziv ulice, mi dajemo novac za promenu prebivališta - kaže Miloš Perčić.

Ne stvara se samo problem promene dokumenata. Stanovnicima duplih ulica neretko kasni pošta i taksisti ih teško pronalaze.

- Nisu retki problemi jer nekada pošiljke ne stignu na pravu adresu, pa moramo da odemo da ih lično preuzimamo. Takođe, taksisti moram da kažem i kraj grada - kaže jedan od građana koji živi u Topličkoj ulici.

Sve ovo dovodi do zaključka da, iako su promene neizbežne, one donose nove probleme za građane. Promena dokumenata i navikavanje na novi naziv su samo jedne od njih. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jug

    08:51 // 22. 12. 2019.

    Pitam se ko i kako i sa kojim pravom obriše ime neke ulice i preimenuje je neko ime koje je (ne želim da ponizim ni jednu ličnost ) koja je " zaslužila" takvu čast . Mišljenja sam da ljudi koji su to uradili u mom gradu zaista nisu razmišljali šta rade i kako rade jednom rečju ovo je žalosno koliko je loše.

  • Milos Boricic

    14:53 // 3. 2. 2013.

    Imena ulicama je dodeljivao grad, pa je stoga i njegova obaveza da ispravi svoju grešku time što će snositi troškove promene mesta prebivališta ljudima koji žive na tim adresama.
    Zašto bi neko plaćao tuđu grešku pa makar ona bila i 250din+ izgubljeno vreme u redovima koje izgleda ovde niko ne poštuje.

  • Mihajlo 77

    14:44 // 1. 2. 2013.

    Da li će Marina Držića da menja ime u narednih godunu dana da znam da se ne preseljavam tamo!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: