Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 2. 10. 2018.

| Društvo

Procurela topla voda u delu novog KC Niš - pacijenti nisu ugroženi, sve brzo sanirano

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kc-curenje-foto-citalac
Voda curela i na prvom spratu; foto: Čitalac

Sinoć oko ponoći, kako kažu u niškom Kliničkom centru, procurela je topla voda iz cevi u plafonu, na spratu na kojem se nalazi Klinika za anesteziju i intenzivnu terapiju novog KC Niš. Kako kažu u ovoj ustanovi, iako je u ovoj zgradi i 15 operacionih sala, brzom rekacijom firme koja održava zgradu, nijedna prostorija nije pretrpela štetu, a pacijenti nisu bili ugroženi.

kc-curenje3-foto-citalac Knauf završio na podu; foto: ČitalacKnauf ploče sa plafona na podu, mokre krpe i kofa su slika koja je jutros mogla da se vidi na Klinici za anesteziji nedavno izgrađenog Kliničkog centra u Nišu.

U ovoj ustanovi kažu da je procurela topla voda koja je bila namenjena kupatilima za osobe sa invaliditetom pomenute Klinike, a voda je prvo primećena na plafonu u zgradi 27, na prvom spratu gde se nalazi 15 operacionih sala.

Voda je curela i kod velikog elektro-ormara, ali u KC Niš, tvrde da je kontrolom utvrđeno da on nije oštećen.

kc-curenje5-foto-citalac Elektro-orman nije oštećen; foto: ČitalacOdmah nakon utvrđivanja kvara, radnici firme Pro-Metan zatvorili su ventile na sistemu, a kako bi sprečili eventualnu štetu u objektu. Dakle, napominjemo, da zbog curenja vode, a zahvaljujući pravovremenoj reakciji, nijedna prostorija, niti bilo koji deo spratova zgrade nije pretrpeo nikakva oštećenja - pišu iz Uprave KC Niš.

U zgradi 27 je inače, pojašnjavaju u Kliničkom, u prizemlju smešten Urgentni centar sa dve operacione sale, na prvom spratu je 15 operacionih sala, dok se na drugom, gde je i utvrđeno curenje, nalazi Klinika za anesteziju.

Curenje tople sanitarne vode iz sistema, koje je odmah sanirano, ni na koji način nije uticalo na kvalitet pružanja zdravstvenih usluga pacijentima, niti ugozilo rad i funkcionisanje Ustanove. Operacione sale rade punim kapacitetom, odnosno po unapred definisanom i planiranom rasporedu operativnih zahvata, iz čega se može zaključiti da niko od pacijenata nije ugrožen, niti će doći do odlaganja operativnog programa - kažu u KC Niš.

kc-curenje2-foto-citalac Kante i krpe; foto: ČitalacPodsetimo, novi Klinički centar je svečano otvoren krajem prošle godine i to u prisustvu državnog vrha na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a u gostima je bio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Upotrebna dozvola je stigla tek u julu ove godine, kada je KC Niš i zvanično postao vlasnik nove zgrade.

Inače, otvaranje KC je kasnilo oko godinu dana u odnosu na prve najave, a sama zgrada je počela da se gradi davne 1978. godine.

kc-curenje4-foto-citalac Brzom intervencijom sprečena šteta; foto: Čitalac

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    19:44 // 3. 10. 2018.

    Cudo Toplana nije kriva,iako ih ne greje?

  • Tanja

    10:14 // 3. 10. 2018.

    Dobro bre, ima li neceg dobro u vama losim ljudima. Pljujete psujete te jadne ljude koji rade i zaradjuju tesko svoj hleb. Plate male entuzijazam ispod svakog minimuma ali oni su i dalje tu da vam svima vama koji svasta napricaste spase vase zivote. Desilo se sto se desilo desava se svuda u svim institucijama ali na toliko mrznje nisam zaista racunala. Niti sam bot niti sam clan partije sramitese

  • Срба

    06:14 // 3. 10. 2018.

    Потемкин би био поносан! ‘Ајде сад да организујемо још једно велелепно отварање да велики вођа дође и окади све јопет, ал’ да начелница нишавског округа опет извештава- била је изузетно надахнута прошли пут! И обавезно да дође Додик опет- пошто је Ниш део Републике Српске....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: