Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 3. 7. 2015.

| Društvo

Prodaja Niške TV zakazana po "beogradskom vremenu"

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Beogradsko vreme
Prodaja po beogradskom vremenu

Nepunih 5 godina od objavljivanja parodije na Dnevnik RTS, koji počinje satom na "centralno beogradskom vremenu", Agencija za privatizaciju je kao krajnji rok za dostavu ponuda za kupovinu NTV navela 7. avgust u 15h - po beogradskom vremenu.

Centralno beogradsko vreme I Dnevnik po centralno-beogradskom vremenu, snimljen 2010. godine; Dnevnik NKDPo "beogradskom vremenu" je definisan i rok za otkup dokumentacije, dok će i otvaranje pristiglih ponuda biti održano 10. avgusta u Beogradu u 11h, naravno po beogradskom vremenu.

Da nije reč o grešci pokazuju i ostali oglasi za privatizaciju medija, gde su takođe svi rokovi predviđeni po "beogradskom vremenu".

Ovakvu praksu državne Agencije za privatizaciju Mladen Jovanović, predsednik Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD), prokomentarisao je uz osmeh.

Pa, ništa. Spremajmo se da nam uvedu i vize za Beograd - u šali komentariše Jovanović.

Podsetimo, septembra 2010. godine NKD je u okviru kampanje kojom je ukazivao na problem centralizacije, objavio i parodiju na Dnevnik RTS.

Na početku parodije je bio čuveni analogni časovnik kojim je tradicionalno počinjao Dnevnik RTS, ispod kog je pisalo "Centralno beogradsko vreme".

Da ironija bude veća spot je režirao i snimao Boban Rajković, sadašnji direktor Niške televizije.


NKD Dnevnik se ostvaruje?!

"Beogradsko vreme" je već druga stvar koju je predvideo "NKD Dnevnik". NKD Mostovi Mostovi u Beogradu kao poklon ostatka Srbije; NKD Dnevnik

Na samom početku parodije na Dnevnik RTS, iz septembra 2010. godine, objavljena je vest da će gradovi i opštine iz cele Srbije plaćati izgradnju mostova po Beogradu.

To se, smatra lider Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović, upravo dešava sa "Beogradom na vodi".

Mi smo čak bili i optimistični jer smo predvideli da će mostovi dobiti imena po gradovima i opštinama čiji će građani plaćati izgradnju. Ispada da smo tu jedino promašili - kaže Jovanović.

Jovanović je podsetio i na vremensku prognozu kojom je parodija na dnevnik završavana.

Građani Srbije pripremite kišobrane, jer će sutra u Beogradu padati kiša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Milovanovic

    11:48 // 6. 7. 2015.

    Nije vam palo na pamet da je ovaj poziv mozda i za inostrane kupce, pa je onda "Europe/Belgrade" tj. Beogradsko vreme sasvim ispravno oznacavanje vremenske zone? Nego, umesto da se udruze niske televizije pa da imamo jednu odlicnu, sa dobrim kadrom, dobrim budzetom, da grad i svi stanu iza nje, mi imamo 3-4 osrednje koje krpare nesto a preko pola voditelja ne vredi.

  • Piknik Na Ledu

    12:16 // 5. 7. 2015.

    Potrebno je još jedno novo ratno područje, jer sadašnj ratovi ne donose dovoljno zarade. Jasno je da se to dogovara sa vladom države koja sagradi veliki klinički centar, ne ulaže u industriju i nauči ljude da žive od doznaka iz inostranstva ili kradu od komšija. Onda rat traje godinama, a organi se prodaju ko ludi. Zato vi samo čekajte... i plujte Beograd. Biće istočna Ukrajina. Piknik na ledu

  • Милосав

    11:20 // 5. 7. 2015.

    Још један велики допринос нишког руководства и наших представника у Скупштини Србије. Ћутолози. За шаку пара дадоше вагоне новца. Нема шта неће пристати само да им руке остану у нишкој каси.
    Два сервиса, једна такса 500 динара. У Војводини РТВ-у иде 70%. Знаћи да ће њих РТС коштати 150 динара а нас 500! Нису имали примедби, то им је нормално?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: