Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 28. 5. 2023.

| Društvo

Prodajom pređenih kilometara i Nišlije učestvuju u humanitarnoj akciji za Danila Balaća

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Humanitarna trka (1)
Broj pređenih kilometara množi se sa 10 dinara;foto: "Ko te juri"

Grupa sportista trčanjem prikupljaju humanitarne kilometre za one kojima je pomoć potrebna. Akcija je nazvana “Ko te juri”, a u prvoj akciji januara meseca prikupljeno je pola miliona dinara za devojčicu Iris Stanojević, a tokom maja to čine za dečaka Danila Balaća. U majskoj akciji učestvuje i troje Nišlija.

Trkači su podelji u šest timova na čelu sa kapitenima, kažu organizatori akcije i dodaju da je najuspešniji tim onaj koji na kraju meseca istrči najviše kilometara.

Takođe, organizatori kažu da trkači te kilometre “prodaju” tako što svaki kilometar množe sa brojem 10, i sav novac se uplaćuje za lečenje dečaka Danila.

Nišlije Aleksandra Ranđelović, Nenad Žvković i Dejan Potić, kažu da baveći se sportom rade ono što vole, a imaju priliku da pomognu onima kojima je potrebno.

Nenad Živković iz Gornje Vrežine trči od 2014. godine i do sada je istrčao preko 150 trka, od 5 do 134 kilometara.

Član sam orijentiring tima Kopnene vojske i reprezentacije Srbije u planinarskoj orijentaciji. Januara sam se priključio ekipi trkača koja je imala za cilj da trčanjem prikupi novčana sredstva za lečenje bolesne devojčice i tako upoznao sasvim drugačiju stranu ovog sporta - rekao je Živković.

Dejan Potić planinskim trčanjem je počeo da se bavi od 2019. godine, želeći da svoju decu vaspitava u tom duhu i sopstvenim primerom pokaže da, kako kaže, postoji kvalitetniji stil života od nametnutog modernog, dok se Aleksandra Ranđelović posle dugogodišnje atletske karijere i pauze u kojoj se posvetila deci, vratila trčanju.

Sledeća “Ko te juri” akcija biće organizovana u septembru, a organizatori apeluju da se svi koji su u mogućnosti pridruže i doniraju kroz “Budi Human” fondaciju.

Humanitarna trka "Ko te juri" izazov skuplja novac za dečaka Danila;foto: "Ko te juri" Za Danila Balaća, kojem je ustanovljena dijagnoza epilepsije, kao i dijagnoza iz spektra autizma, pošaljite SMS: 1364 na 3030 ili uplate izvršite direktno na dinarski račun: 160-6000001468232-26 ili na
devizni račun: 160-6000001468390-37

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: