Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 15. 12. 2015.

| Društvo

Prodavci ukrasa u centru Niša - ruglo ili novogodišnji duh?

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
tezge
Ruglo ili novogodišnja atmosfera?; foto: JV

Kao i svake godine, u centru Niša postavljene su tezge sa novogodišnjom robom, a u susret praznicima, u ponudi su jelke, kape, čestitke, žižice i raznobojne sijalice. Iako više nema donjeg veša, ima onih koji ove tezge ocenjuju kao ruglo u centru grada.

bgd Beograd danas; foto: JVKo god je novogodišnje praznike proveo u Evropi i video prodavce novogodišnjih zanimacija na njihovim šetalištima sigurno da ima razloge za nezadovoljstvo kada pogleda kako je to organizovano u Nišu.

Ne moramo da idemo do Beča ili Budimpešte. Pogledajte kako je to ove godine u Beogradu i biće vam jasno da ove godine u Nišu to ne liči ni na šta - kaže jedan Nišlija.

tezge34 Jelkice svih dimenzija; foto: JVSa druge strane, za razliku od ranijih godina, sve tezge su sličnog oblika, izgleda i kvadrature, a na njima nema brushaltera, tangi i ostale robe koja nema veze sa Novom godinom.

U Opštini Medijana, na čijoj teritoriji su tezge i postavljene, kažu da su organizaciju prodaje novogodišnjih suvenira prepustili Turističkoj organizaciji Niša, ali da su kao i ranijih godina poštovani određeni standardi.

Morali su da ispoštuju određenu kvadraturu, izgled tezge i naravno komunalni red. Da ostave sve čisto i uredno i da ne prodaju nešto nije u vezi sa Novom godinom - kaže načelnik opštinske uprave u Medijani Saša Markišić.

Anketa
On dodaje da tezgi više neće biti i da je Obrenovićeva ulica planirana za neke druge kulturne sadržaje.

Inače, do pre nekoliko dana u Nišu nije bio postavljen nijedan novogodišnji ukras, a razlog za to je, kako su rekli nadležni, reorganizacija “Gorice” i činjenica da resor koji brine o signalizaciji i dekoraciji još nije u potpunosti bio prešao u “Parking servis”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • 23.000!!!

    14:31 // 18. 12. 2015.

    Pa za taj novac koji im uzimaju za zakup bi trebalo da im se i obezbede tezge!
    PRAVDA ZA ULICNE PRODAVCE!

  • Vlada Mijajlović

    20:36 // 16. 12. 2015.

    Cena zakupa je 23 000 dinara do 31. 12 . 2015. Grad koga činimo svi mi, stanovnici koji biramo rukovodioce, se ne grozi da uzme taj novac, a sad su tezge grozne, ma nemoj!! Grozan nam je izbor tutubana koji rujovode gradom, onih bez ukusa, mirisa, slepih kod očiju...

  • miki

    15:04 // 16. 12. 2015.

    svasta ..pa to ruglo gledamo svaki dan u CENTRU I TO STROGOM...kome se ne smuci zivot kad prodje pored tvrdjave I pijace odma poored ...u BG pored tvrdjave sredjeni teniski tereni a mi duz cele strane tvrdjave PIJACA ...pa malo to pa I sa druge strane ,buvlja pijaca...pa na mostu ulicni prodavci onako na zemlji ,pa na zivoj ogradi pored banovine ...to kad gledam svaki dan ove novogodisnje su extra

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: