Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 4. 2. 2022.

| Društvo

Produžava se februarski raspust, đaci i naredne nedelje po istom modelu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
prazne ucionice sredjena
Neradni dani i 17. i 18. februar; Foto: Lj. M.

Februarski raspust biće produžen zbog epidemiološke situacije u Srbiji i trajaće od 12. do 21. februara, zbog čega će školska godina biti produžena za 3 dana. Tim za škole odlučio je da i naredne nedelje svi mlađi osnovci budu u učionicama, dok će stariji osnovci i srednjoškolci, kao i prošlih nedelja, nastavu pratiti po kombinovanom modelu.

Ministar prosvete Branko Ružić odlučio je da zbog epidemiološke situacije neradni dani za učenike budu i 17. i 18. februar.

Nakon brojnih konsultacija i nakon sagledavanja celokupne situacije i predviđanja da se pik ovog talasa virusa očekuje sredinom meseca doneo sam odluku o produžetku raspusta - rekao je Ružić.

Osnovci i srednjoškolci će spajanjem vikenda, državnog praznika i dodatna dva dana imati ukupno devet slobodnih, a prvi radni dan biće ponedeljak, 21. februar.

Zbog te odluke, kao i zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, školska godina će umesto do 21. trajati do 24. juna, istaknuto je u saopštenju Ministarstva prosvete.

Ružić tvrdi da su škole bezbedne zbog poštovanja epidemioloških mera i da broj zaraženih đaka i nastavnika ne prati rast broja zaraženih u opštoj populaciji i apeluje na nastavnike i decu da i tokom raspusta budu odgovorni i poštuju sve mere.

Odluka o nastavi za narednu nedelju važi i za đake u Nišu, iako su iz niškog Sindikata prosvetnih radnika i prošle nedelje tražili preispitivanje odluke o nastavi i tvrdili da je stanje u školama alarmantno.

Zvanične informacije o broju zaraženih i o situaciji u niškim školama novinari Južnih vesti zatražili su od Tima za škole i Ministarstva prosvete, ali još ne odgovaraju.

U nedelji od 27. januara do 2. februara ukupan broj dece uzrasta od 6 do 18 godina koja su zaražena kovidom u Srbiji je 4.935, saopštavaju iz Ministarstva.

Dodaju da je u osnovnim i srednjim školama u zemlji ukupno 87 odeljenja prešlo sa neposredne na onlajn nastavu u poslednjih deset dana zbog najmanje tri slučaja infekcije, kao i 363 odeljenja zbog najmanje dva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maturant

    16:01 // 4. 2. 2022.

    Često se o ponašanju nas mladih, negativno govori kao o većini, ali nije tako,već loši postupci pojedinaca se češće plasiraju u medijima. Pitam zašto?

  • Srecko Sojic

    15:19 // 4. 2. 2022.

    (SKOLE TREBA UKINUTI?)
    ionako ucitelji nastavnici profesori nemaju nikakav autoritet nad decom a neuceih pravim vrednostima nego nazadnim skolskim programom pa tako ako neko hoce da uci i postigne neko veise obrazovanje ide na privatnee casov jer ih u skoli uce partiski neobrazovani nastavnici
    Iz godine u godinu dece je sve manje a nastavnika sve vise zvrsavaju neke skole uglavnom preko veze

    • Nesrećko Bojić

      17:20 // 4. 2. 2022.

      Srecko, mogli biste da malo poradite na pravopisu koji vam je katastrofalan, umesto što kritikujete sve i svašta i sumnjate u mlade ljude.

  • Маме и тате

    15:02 // 4. 2. 2022.

    Маме и тате ће да их уче пошто професори не знају. То ће се десити под условом да проводе мало времена да њима и да причају са својом децом. Ко жели да научи тај не тражи изговоре а васпитање и однос према школи долазе из куће. Деца су верне копије својих родитеља.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: