Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 6. 10. 2017.

| Društvo

Produžava se rok za rekonstrukciju niškog vrtića "Crvenkapa"

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Vrtić
Da li je renoviranje vrtića "Crvenkapa" moglo ranije da se završi? foto: JV/J. A.

Iako je v. d. direktorka "Pčelice" Svetlana Mitić pre nekoliko dana rekla da će za nedelju dana deca moći ponovo da idu u vrtić "Crvenkapa", informacije gradskog rukovodstva nakon posete obdaništa su drugačije. Novi rok sa kojim spekulišu je 10 do 15 dana, a kako saznajemo u Sanitarnoj inspekciji, iz uprave "Pčelice" su odavno tražili da završetak radova bude odložen 3 meseca.

Sanitarna inspekcija je još krajem marta dala rok od 6 meseci “Pčelici” da renovira vrtić “Crvenkapa” jer je dotrajao, kaže šefica odseka Radica Nikolić, ali su oni u međuvremenu tražili da im se rok produži. “Pčelica” je tada dobila rešenje da mora da otkloni nedostatke u obdaništu - da sanira krov, popravi plafone, okreči zidove, sredi parket i popravi nameštaj. Majstori-renoviranje;-foto:-JV-J.-A

Tako je bilo vremena da se sve završi tokom leta kada je bilo manje dece, a umesto toga tek sada majstori završavaju farbanje, pa mališani još ne idu u obdanište koje roditelji plaćaju.

Nikolićeva uverava i da je pola godine bilo sasvim dovoljno vremena da se iz "Pčelice" pripreme, raspišu javnu nabavku i počnu da rade.

Uvek gledamo da dajemo rešenja i vrtićima i školama da se ti nedostaci otklone u toku leta kada ima najmanje dolazeće dece - navodi Nikolićeva.

Međutim, tek sredinom avgusta, dodaje inspektorka Nikolić, iz predškolske ustanove su tražili da im se propisani rok produži još 3 meseca i to im je odobreno "iz opravdanih razloga", ali nije pojasnila koji su razlozi u pitanju.


Čelnici Grada obilazili vrtiće

Vrtiće "Crvenkapa" i "Neven", koji već mesec dana zadaju muke roditeljima jer nisu završeni, danas su obišli gradski većnici Bojan Krstić i Miloš Milošević i sekretarka za obrazovanje Marina Kostić. Vecnici-obilaze-vrtic;-foto:-JV-J.-A

Na pitanje novinara Južnih vesti zašto radovi nisu počeli još u martu, kada je i inspekcija dala nalog, većnik Bojan Krstić je rekao da je "takva bila procedura".

Da bi se odradili neki poslovi treba odraditi procenu, obezbediti sredstva, potom tender, nakon tendera se uvek dešava da se neko žali, postoji rok za žalbu i tako dalje. Takođe postoji i ona priča da najjeftinije nije najpovoljnije, bitno je za koju svotu novca šta dobijate, tako da smo izabrali ono što je najkvalitetnije za ova dva vrtića, jer se ovakva rekonstrukcija ne radi svake godine - pojašnjava Krstić.

On očekuje da se deca vrate u obdanište za 10 do 15 dana, jer su grubi radovi završeni i ostalo je još da zaposleni ofarbaju deo stolarije, obrišu i unesu nameštaj.


Terase na krovu “Crvenkape” prokišnjavaju?

Grad je iz budžeta za renoviranje “Crvenkape” izdvojio 13,7 miliona dinara, a za vrtić “Neven” 11,8 miliona dinara. Na-terasi-koja-prokisnjava;-foto:-JV-J.-A

Uprkos tome, terase na krovu "Crvenkape" nisu sređene, jer nisu bile deo projekta, a kako kažu majstori najveći problem je što se voda sliva u instalacije i može da napravi veliki problem. Iako su se u vrtiću sređivali podovi, zidovi, krov i kupatila, zamenjeni su prozori i vrata, nadležni su propustili da u projekat uključe i sređivanje terasa koje prokišnjavaju, pa će i ovim problemom morati uskoro da se pozabave.

Inače, "od podova do krova", kako kaže Krstić, se od 21. avgusta renovira i vrtić “Neven”, ali se tamo tek grubi radovi privode kraju, pa se još ne zna kada će doći vreme da se deca vrate u ovo obdanište.

Podsetimo, krajem avgusta roditelji su počeli da se bune što se renoviranje vrtića odužilo, pa su mesecima morali da se snalaze za čuvanje dece, iako su plaćali umanjen iznos za obdanište. Nestrpljivi su jer se rokovi stalno produžavaju i zato što ne znaju kada će konačno decu ponovo moći da vode u vrtiće.

Renovirana-ucionica;-foto:-JV-J.-A

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Crvenkapicaaaaaaa

    16:03 // 7. 10. 2017.

    U vrticu" Palcic "mozda je sve ok i higijena i sve ali u onoj zgradici u dvoristu gde su smestena deca iz vrtica "Crvenkapa" ,koja se nalazi i pripada vrticu "Palcic" ,uopste nisu uslovi kako treba pocev od higijene pa do svega ostalog da ne nabrajam to odlicno znaju roditelji koji dovode decu tamo a ja sam nazalost jedna od njih.Iskreno se nadam da cemo uskoro da se vratimo u svoj vrtic

  • Naissus

    12:55 // 7. 10. 2017.

    Važno je da će kampanja biti tačno na vreme

  • mb

    23:07 // 6. 10. 2017.

    Projektant i nadzorni organ je Direkcija za izgradnju grada,tender je takodje sprovela Direkcija.Na tenderu je probijena procenjena vrednost od strane jedinog ponudjaca i islo se u pregovaracki postupak i to je razlog probijanja rokova...Ljudi Pcelica i niko iz Pcelice nema veze sa svom tom situacijom.Uostalom za koji dan vrtic krece sa radom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: