Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 16. 2. 2017.

| Društvo

Produžen javni poziv za izbeglice u Nišu koje će dobiti kuće na selu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Izbeglice će dobiti kuću na selu i dodatnu pomoć; ilustracija; foto: Pixabay/Tamystika
Izbeglice će dobiti kuću na selu i dodatnu pomoć; ilustracija; foto: Pixabay/Tamystika

Izbeglice koje žive u kolektivnom ili su ugroženi u privatnom smeštaju u Nišu, a žele da se prijave kako bi dobili kuću na selu u kojoj će ubuduće živeti, kao i dodatnu pomoć, mogu da se prijave do 6. marta, navodi se na gradskom sajtu. 

Javni poziv za izbor korisnika pomoći, koji podrazumeva kupovinu 30 seoskih kuća i nabavku građevinskog materijala ili kućnih aparata, odnosno nameštaja, je produžen za 15 dana po preporuci Komesarijata za izbeglice i migracije.

Pravo na pomoć imaju izbeglice i bivše izbeglice koje su taj status stekle usled događaja u periodu od 1991. do 1995. godine. To mogu biti izbeglice koje žive u kolektivnim centrima ili drugom vidu kolektivnog smeštaja.

Javni poziv važi i za ugrožene u privatnom smeštaju i bivše nosioce stanarskog prava, a koje su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Srbiji, a sve prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti - navodi se u pozivu.

Pomoć je bespovratna i podrazumeva kupovinu seoske kuće sa okućnicom u maksimalnom iznosu od 9.500 evra i kupovinu građevinskog materijala i opreme kako bi se poboljšali uslovi života, a taj iznos ne može biti veći od 1.500 evra po domaćinstvu.

Oni koji budu izabrani mogu dodatno da učestvuje spostvenim sredstvima u iznosu do 50 % od iznosa namenjenog za kupovinu seoske kuće (maksimalno 4.750 evra).

Pomoć se dodeljuje za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koja se nalazi na teritoriji Srbije. Ona mora da bude upisana u katastru nepokretnosti, bez tereta na objektu i zemljištu i mora ispunjavati osnovne uslove za život i stanovanje - piše u pozivu.

Dokumentacija se dostavlja u pisarnicu Grada Niša ili poštom na adresu: Obrenovićeva bb, TC Kalča, lamela B, 1. sprat, lokal 39, sa napomenom “Za javni poziv - RSP, Potprojekat 5 - seoske kuće” Niš.

Dodatne informacije zainteresovani mogu da dobiju na brojeve telefona: 018/526-156 i 018/526-157 ili kod poverenika za izbeglice u TC Kalča, 1. Sprat lamela B kancelarija broj 39.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cacanin

    12:16 // 17. 2. 2017.

    Ljudi,nudio sam u okolini Cacka celo imanje,poljoprivredne masine,kucu,stalu,pokucstvo,ovce i niko nije hteo da dodje.Ej,sve sredjeno KO KUTIJICA,10 hektara obradivog,zabrani,pasnjaci,vode gde hoces...

  • Dragana

    11:04 // 17. 2. 2017.

    Nemam nista protivzakonito nikoga licno,ali me jednostavno interesuje kome se ja kao samohrana Majka sa dvoje dece mogu obratiti za pomoc jer zivimo kao podstanar i od primanja imam22h od toga samo pola placam stan A skolujem dva deteta.Nemam nista i nikog imam ja niti gde bih mogla ziveti sa dvoje dece bez da placam kiriju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: