Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 20. 10. 2021.

| Društvo

Produžen konkurs za subvencije za zamenu stolarije, izolaciju i solarne panele u Nišu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Niš
Rok za prijave produžen do 1. novembra; foto: T. T.

Konkurs za subvencije za mere energetske efikasnosti u Nišu je produžen, pa će tako Nišlije koje žele da uz subvencije na kućama i stanovima zamene stolariju, urade izolaciju ili postave solarno grejanje moći umesto do 21. oktobra da se prijave do ponedeljka, 1. novembra, piše na Fejsbuk stranici Gradskog pozivnog centra.

Prvog oktobra je raspisan konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, a rok koji je trebalo da važi do sutra, produžen je do 1. novembra.

Grad Niš produžio poziv za zamenu stolarije i solarne panele do 1. novembra. Otvoren je javni poziv za sve koji žele da uz subvencije zamene stolariju, urade izolaciju ili postave solarno grejanje na kućama - navodi se na stranici Gradskog pozivnog centra.

Konkursna dokumentacija i detalji javnog poziva dostupni su na sajtu Grada Niša i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, kao i na šalterima Gradskog uslužnog centra u Ulici Nikole Pašića 24.

Koji je razlog produžavanja roka i koliko se do sada Nišlija prijavilo za subvencije pitanja su koja su novinari poslali KLER-u, ali odgovora još nema.

Podsetimo, program subvencionisanja mera energetske efikasnosti podrazumeva da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto subvencije za svaku pojedinačnu investiciju, a građani ostatak.

Za ovaj projekat Ministartvo energetike je obezbedilo 9, Grad Niš 10 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sunčica

    18:21 // 21. 10. 2021.

    Reč je o ugradnji solarnih kolektora, a ne solarnih panela!

  • Pera

    14:27 // 20. 10. 2021.

    Mene zanima da li je dobro izolovana socijalna zgrada gde je zet od gradonačelnice dobio stan?. I da li su prozori dobri i jel dobro dihtuju, da ne fišti promaja?. To mene zanima!
    Jel se popravi službeni auto od narodnih para, što ga slupa gradonačelnica kad je išla privatno za Sokobanju?. Možda nemaju dovoljno narodnih para za popravku?. Da pomognemo sa neki SMS ako treba?.

  • 10 stanova od 70 kvadrata

    14:15 // 20. 10. 2021.

    Sredstva za menjanje prozora mogu da se iskoriste kod 10 stanova. I to u zavisnosti od kvadrature. Voleo bih da vidim taj spisak :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: