Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 4. 12. 2020.

| Društvo

Produžena vanredna situacija u Vlasotincu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Vlasotince
Mere na snazi do 15. decembra; foto: Agencija Publika

Dok se ne steknu uslovi za njeno ukidanje, kako objašnjavaju u vlasotinačkom Štabu, na teritoriji ove opštine i dalje na snazi ostaje vanredna situacija. Ona se po drugi put za manje od mesec dana produžava, a mere ostaju iste i usklađene su i sa merama koje je doneo republički Krizni štab.

Vanredna situacija u Vlasotincu proglašena je 12. novembra na 14 dana, ali je zbog povećanja broja zaraženih pre 2 nedelje Štab odlučio da je produži, a na sinoćnoj sednici učinio je to opet.

Štab je ostao pri ranijem nalogu da inspekcijske službe, u saradnji sa policijom, vrše strogu kontrolu sprovođenja propisanih mera, a Vodovodu je naloženo da nastavi sa pojačanom dezinfekcijom javnih površina, posebno platoa ispred Doma zdravlja, banaka i pošte, kao i zajedničkog prostora u stambenim zgradama.

Rad zelene, mlečne i stočne pijace i danas je obustavljen - kažu u Štabu.

Do 15. decembra ostaju na snazi mere koje je usvojio i republički Krizni štab mere - prodavnice prehrambene robe, piljare i menjačnice mogu da rade svakog dana, uključujući i vikend, do 21 sat.

Apoteke, benzinske pumpe i dostava hrane mogu da rade neograničeno, 7 dana u nedelji, a ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički, frizerski i saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, mogu da rade radnim danima do 17 sati, a vikendom ne mogu uopšte da rade - objašnjavaju iz Štaba.

Vikednom su zabranjene i sve aktivnosti u Sportsko-rekreativnom centru Vlasina, pa neće moći biti organizovano odigravanje utakmica i treninga vlasotinačkih sportista.

Štab još jednom apeluje na sve građane da poštuju propisane mere epidemološke zaštite - nošenje zaštitnih maski, držanje propisane fizičke distance i sprovođenje dezinfekcije radnog i životnog prostora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: