Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:56, 13. 9. 2023.

| Društvo

Produženi v. d. statusi umesto rotacije u dve niške uprave

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
gradska uprava niš
U gradskim uprava ništa novo - konkursa nema, v. d. statusi se produžavaju; foto: JV / Vanja Keser

I dalje bez konkursa i u statusu vršioca dužnosti Upravu za komunalne delatnosti kao v. d. načelnika nastavlja da vodi Milan Anđelković i njegova zamenica Dušica Janojlić, a Upravu za organe grada i građanska stanja v. d. načelnice Marina Janković i Vesna Nešić kao zamenica, jer im je Gradsko veće produžilo mandat opet na "najduže do tri meseca".

Umesto raspisivanja javnih konkursa za izbor načelnika u punom mandatu, Gradsko veće je u avgustu ponovo produžilo mandate v. d. načelnika i zamenika u dve uprave koje od osnivanja nemaju svoje "prave" rukovodioce.

U Upravi za organe grada i građanska stanja pravnica Marina Janković, koja je pre tri meseca imenovana ponovo, ali bez konkursa, za v. d. načelnika, nastavlja da bude na toj funkciji.

U cilju obezbeđivanja neophodnih uslova za nesmetano funkcionisanje i kontinuirano obavljanje poslova iz nadležnosti Uprave, produžava se Marini Janković, status vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja, najduže do tri meseca, počev od 15.08.2023. godine - piše u odluci.

Diplomiranoj pravnici Vesni Nešić, koja je pre 3 meseca premeštena na nižu poziciju v. d. zamenika načelnika ove Uprave, takođe je sa istim obrazloženjem produžen status i može da bude na toj poziciji opet "najduže do tri meseca".

U Upravi za komunalne delatnosti, gde su pre 3 meseca v. d. načelnika i v. d. zamenika zamenili mesta, status im je takođe produžen, ali u obrazloženju Gradskog veća nema da je to neophodno zbog nesmetanog funkcionisanja, već da rešenje donose "u skladu sa zakonom".

Miljan Anđelković, diplomirani inženjer saobraćaja – specijalista saobraćaja, nastavlja da obavlja poslove na položaju vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, na koji je postavljen Rešenjem Gradskog veća Grada Niša broj 971-10/2023-03 od 16.05.2023. godine, najduže do tri meseca.

Dušica Janojlić, diplomirani saobraćajni inženjer, nastavlja da obavlja poslove na položaju vršioca dužnosti zamenika načelnika Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, na koji je postavljena Rešenjem Gradskog veća Grada Niša broj 971-11/2023-03 od 16.05.2023. godine, najduže do tri meseca.

Najduže do tri meseca, sintagma koja se uvek nalazi u rešenjima Gradskog veća, obično znači da u tom roku nema konkursa, pa kada istekne vršiocima dužnosti načelnika i zamenika ili produže mandat ili ih rotiraju na funkcijama, a u nekim upravama je takva praksa od osnivanja.

Podsetimo, za 2 i po godine koliko zvanično postoje uprave u Nišu, koje su od jedne reorganizovane na 6 "zbog modernizacije i bolje efikasnosti", pun mandat na rukovodećim mestima su tek nedavno dobile 3 od 6 uprava - za finansije, imovinu i održivi razvoj i za građevinarstvo, gde još načelnik radi bez zamenika. Gradonačelnica koja predsedava Gradskim većem koje treba da reši njihov status, a u polovini nije od kada postoje, objasnila je da to nije "izbor za mis", već težak zadatak, jer ljudi mogu da ostanu bez posla.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    22:02 // 13. 9. 2023.

    Ma, koga briga za Zakon! Imamo vlast, pravobranioc je nas clan,ombusman takodje... Radimo sta hocemo !

  • Mačetos

    12:07 // 13. 9. 2023.

    Ni gospođa Nešić nije diplomirana već samo pravnica a diplomirana će biti u narednim danima i mesecima pa će onda i trajno biti načelnica zato što je snajka poznatog SPS brke.

  • sarkazam

    09:18 // 13. 9. 2023.

    e moji zaposleni u Upravi za komunalne delatnosti. Ipak je vaša peticija protiv gore pomenutog v.d. načelnika urodila plodom. PRODUŽEN MU JE MANDAT! (čitaj: unapredjen)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: