Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 13. 3. 2020.

| Društvo

Profesor matematike iz Niša besplatno daje časove na internetu zbog korone

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Saša Popović
Nišlija odlučio da pomogne đacima da kod kuće uče i vežbaju zadatke iz matematike; foto: privatna arhiva

Nagrađivani profesor matematike, Nišlija Saša Popović, koji godinama preko interneta decu uči matematiku, odlučio je da do kraja meseca zbog korona virusa učenicima omogući da besplatno vežbaju zadatke i uče preko njegovog sajta "Uči slobodno".

Popović kaže da je u klupama sve manje dece zbog virusa koji se širi, iako škole nisu zatvorene.

Zato je odlučio da omogući deci da uče matematiku i fiziku besplatno - sajtu mogu da pristupe svi i sve što treba je da izaberu razred, a osim lekcija dostupni su im i zadaci za vežbanje. lekcije Besplatno do kraja marta; foto: printskrin ucislobodno.com

Dete se prijavi i ima lekcije gde ja bukvalno objašnjavam kompletno gradivo matematike od 5. do 8. razreda i imam pripreme za završni ispit. Odlučio sam se za ovo, jer supruga mi je prosvetni radnik i znam da polovina dece juče i danas nije otišla u školu, i verovatno će se desiti da se i škole zatvore, da pomognem deci da mogu da uče od kuće - priča Popović.

Kaže da je u ovom periodu posebno teško osmacima koji se uveliko pripremaju za maturu, a ako ne idu u školu ili ona ne radi ne mogu da se spreme dobro.

Ako uzimaju privatne časove postoji mogućnost rizika da se zaraze ili zaraze drugog, pa je učenje od kuće najsigurnije - dodaje.

Zato poziva osnovce i njihove roditelje da ne zapostave učenje i da na sajtu ucislobodno.com izaberu opciju besplatnih lekcija i testova iz matematike, a njegova akcija za sada traje do kraja meseca, ali kaže da će u zavisnosti od situacije sa virusom možda biti i produžena.

Podsetimo, Nišlija je još pre 9 godina počeo da drži "Jutjub lekcije" matematike, za klipove je nagrađivan, a njegov sajt je pre nekoliko godina proglašen za najbolji edukativnog sadržaja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlijka

    17:31 // 17. 3. 2020.

    Bravo momak, dobro ti se vratilo.

  • Љуба Рус

    07:47 // 15. 3. 2020.

    Штета, залагање, труд и рад нашег Нишлије проф. Саше Поповића је за сваку похвалу и дај Боже да не остане усамљен случај и да то буде "окидач" и пример за многе, а и за све нас, убудуће, у свим областима живота и рада, и на свим просторима ове наше прелепе В. Србије, али са латиницом све "пада у воду". Нажалост. Као код социјалутописта "корак напред, два корака назад". Али "нада последња умире"...

  • Љуба Рус

    07:05 // 15. 3. 2020.

    Војо,како те није срамота да се тако човеку обратиш? Зар ниси схватио шта је "Љ" замерио проф. Поповићу. Да ли ти уопште имаш представу о томе шта је то ЋИРИЛИЦА и шта она "данас" значи за све нас, а нарочито за нашу децу? Надам се да свог коментара и увреде ниси свестан, без обзира ко си и одакле си и желим ти да ти Бог што пре "отвори очи" и да схватиш да је за нас Србе тај "детаљ" јако битан...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: