Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 13. 6. 2012.

| Društvo

Profesor ukrao novac od ekskurzije

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Gimnazija Leskovac (2)

Protiv profesora jedne leskovačke srednje škole policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je ukrao novac đaka namenjen odlasku na ekskurziju.

U saopštenju Policijske uprave se ne navodi ime škole u kojoj je profesor zaposlen, kao ni i iznos novca, ali smo nezvanično saznali da je u pitanju Leskovačka gimnazija.

Sumnja se da je S.S. (42) u svojstvu koordinatora projekta i profesora škole, aprila i maja prikupio novac od učenika za studijsko putovanje u inostranstvo, ali da je deo novca zadržao za sebe.

Takođe se sumnja i da je prilikom organizovanja jednodnevne ekskurzije za đake u Beogradu od učenika sakupio novac iako je ekskurziju platila škola, a novac je tek posle otpočete policijske kontrole uplatio blagajni škole.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Davor Milenkovic

    22:33 // 22. 6. 2012.

    Kako mozete tek tako da napisete "Profesor ukrao novac od ekskurzije"? Istraga je u toku i vi ne posedujete prava da napisete ovako nesto. Da li vam je palo na pamet da je mozda novac upotrebljen u druge svrhe? Siguran sam da ovaj covek nije kriv, a nadam se da ce to biti i dokazano. Mislim da je sramota da ovakva jedna vest se pojavi u svim mogucim lokalnim vestima, a da li je neko mozda istakao koliko je taj profesor imao uspeha u radu sa ucenicima? Da li je to ikada bilo u nekim vestima?! Ovo je poraz za nase medije, a ne za nase skolstvo. Da li je u i jednim vestima bilo ko je novi djak generacije Gimnazije, ko je osvojio neko mesto na takmicenju? To je samo moj stav ali mislim da se vecina sa tim slaze.

  • Davor Todorović

    16:36 // 14. 6. 2012.

    Drugo, neki ljudi jednostavno neće ili ne žele da čitaju komentare i da pokušaju da razumeju šta ko hoće da kaže nego samo kenjaju nešto.
    Evo da crtam šta sam hteo da kažem
    ,,Od dece kradete lopovi jedni neopevani!"
    MNOŽINA ej alo. Nisam ni u jednom momentu rekao ,,Od dece kradeš" rekao sam ,,KRADETE"
    Ovo ovde je samo jedan primer, koji tek treba da se dokaže, ali jedan od mnogih primera zloupotrebe službenog položaja u ŠKOLSTVU. A ne samo u jednoj školi. To važi i za osnovne, srednje i fakultete.
    Dalje, ,,Em što imate profesorske plate, em privilegije em vam malo pa od dece uzimate pojedinci!"
    Alo bre ponovo, za nepismene. Profesorske plate, miuslim uopšteno, plate po osnovnim srednjim štkolama a posebno fakultetima, gde profesor ima svoju fiksnu platu, pa seminari, pa ručkovi, pa spremanje studenata, i on tako preko svoje plate zaradi mnogo više,a opet ni on nije kriv, to mu je zakon i država omogućila. Naravno što vi kažete,od ministarstva se počinje.
    To sistem treba reorganizovati

  • Milena Markovic

    16:18 // 14. 6. 2012.

    To ako je neko dobar predavač i ima drugarski odnos sa učenicima ne znači da nije u stanju da uradi ono što mu se pripisuje (a ne mora da bude tačno). Mada mislim da bi senzacionalističko izveštavanje treblo sprečiti i plasirati ovakve vesti tek nakon dokazivanja jer u protivnom mogu da naruše ugled ovog čoveka ukoliko se na kraju pokaže da nije kriv.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: