Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 6. 2. 2019.

| Društvo

Profesorka Paunović: Šarčevićeva kvalifikacija profesora paušalna

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti

To što ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da među profesorima univerziteta koji su podržali proteste protiv vlasti "nema ozbiljnih imena", profesorka niškog Filozofskog fakulteta Tatjana Paunović u emisiji "15 minuta" ocenjuje kao paušalnu ocenu i tipičan stav svih ministara ove Vlade prema ljudima koji se bave bilo kojim poslom u Srbiji.

Ministar čiji resor je i visoko obrazovanje je u emisiji na N1 na pitanje o podršci profesora protestima odgovorio da, među tada 600 njih, nema ozbiljnih imena - da su polovina profesori u penziji, a ostatak mladi istraživači koji su tek počeli da rade.

Profesorka Paunović, koja je jedna od potpisnica proglasa podrške i koja je redovno u prvim redovima na protestima koji se već više od mesec dana održavaju u Nišu, kaže da osim što ministar "ne zna o čemu priča", daje i sebi za pravo da prosuđuje ljude.

Dati jednu tako paušalnu kvalifikaciju profesora univerziteta, iskazuje zapravo vaše mišljenje o univerzitetu u našoj zemlji. Ako ti ljudi nisu ozbiljna imena šta oni traže na univerzitetu, kako su tu došli? Kako smo došli u situaciju da profesori univerziteta kojih je u tom trenutku bilo 600, a sada ih ima bar tri puta toliko, kako smo došli u situaciju da ta beznačajna imena uopšte predaju studentima na univerzitetima ove zemlje, institutima i da se bave naukom? - pita profesorka.

Tatjana Paunović Protesti će trajati dok bude potrebno; foto: JV/M. R.Ističe i da je njegova izjava vrlo neozbiljna, ali i ozbiljna, jer je simptomatična.

Stav Ministra Šarčevića je tipičan stav svih ministara naše Vlade, odnosno svih predstavnika tekuće vlasti prema svim ljudima koji se bave nekim poslovima u ovoj zemlji - dodaje Paunovićeva.

Protesti koji su počeli da se šire Srbijom će potrajati dok bude potrebno, smatra profesorka, ali ističe da je mnogo važnija od toga - građanska pobuna.

Možda i bolji izraz koji su upotrebile neke mlađe kolege - samoodbrana. Ova građanska samoodbrana, zapravo jedan postupak građana ove zemlje koji žele da izgrade društvo koje se temelji na nekakvim vrednostima, načinima ponašanja i obrascima koji će naše društvo voditi napred, a ne od njega stvarati jednu razvalinu u kojoj ne može da se živi - ističe profesorka.

Zbog čega studenti nisu stali iza svojih profesora, kao što su nekada profesori podržali njih, zašto je izašla na ulicu, šta protesti mogu da promene, do kada će trajati i šta posle njih i da li će izaći na izbore koje vlast nudi kao odgovor na proteste, možete pogledati u intervjuu "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    00:22 // 8. 2. 2019.

    Filozofski fakultet u Nišu
    Sodoma i Gomora
    Neznanje, ušančenost, nepotizam, kaskanje za svetom, bar 200 godina.

  • Milorad

    10:35 // 7. 2. 2019.

    A be botovi be, kude ste? Ajde more nepismeni kakvo se ne ukljucujete u konfrontaciju

  • Posmatrac

    20:22 // 6. 2. 2019.

    Tanja- LEGENDO! :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: