Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:37, 24. 4. 2014.

| Društvo

Profit javnih preduzeća da se uplaćuje Gradu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
grad
Grad uzima novac preduzećima, arhivska fotografija

Niška javna preduzeća i ustanove generalno posluju loše, ali ima i onih koji su ostvarili određenu dobit prošle godine. Gradonačelnik Niša najavljuje da će od svih tražiti dobit uplate Gradu, što do sada nije bio slučaj. 

Među liderima po ostvarenoj dobiti u 2013. godini su Apoteke Niš sa oko 13 miliona dinara. Pozitivno poslovanje prikazali su i Objedinjena naplata, Parking servis, Nišstan i još neka preduzeća i ustanove.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da bi profit morao da se prenese osnivaču.

- To je golo interpretiranje zakona. Prikazan profit mora da se prenese Gradu, jer po zakonu oni ne smeju da prikazuju profit. Način da se to izbegne je da se investira u nešto, ali pitanje je za godinu dana da li ćete se vi setiti gde je to investirano i da li je investirano i tamo gde je obećano - rekao je Perišić.

Apoteke su planirale da sređuju laboratoriju, drugi direktori su imali određene planove nabavka opreme, ali po svemu sudeći novac će morati da se uplati na račun Grada.

Perišić je pojasnio da će odluku o prebacivanju novca doneti nadzorni odbori preduzeća.

- U slučaju nedonošenja adekvatnih odluka predložiću smenu nadzornih odbora - rekao je Perišić.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković je imao predlog da se profit deli na pola, pola Gradu, a pola da ostane preduzeću ili ustanovi koji su ostvarili suficit.

Direktori koji su bili prisutni na sednici Veća, na kojoj je prezentovana ova ideja, složili su se da će poštovati gradsku odluku, ma kakva ona bila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    00:09 // 25. 4. 2014.

    JKP za javni prevoz ako ne prikaže dobit od prodaje legitimacija (jedan papir u najlon) od 200 dinara to znači da su ga ukrali ili nenamenski potrošili.

  • vojca

    18:06 // 24. 4. 2014.

    Ovo je samo dokaz da lutaju kao guske po maglu.JKP zavrsava godisnji racun sa 0%dobitka.Ako se javi dobitak to je samo dokaz da se dere koza gradjanima za pruzene usluge i da treba sniziti cenu istih.

  • mile

    17:21 // 24. 4. 2014.

    Kad se gradski oci pitaju da li se profit jav.preduze. treba vratiti gradu,onda je jasno zašto sva preduzeća stalno prikazuju gubitke.Bolje je sav višak para preliti u zarade jer Zakon zabranj.profit

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: